Leipäjonossa nyt koirat ja kissat – "Avun tarpeen suuruus oli järkytys"

Lemmikkien leipäjono -tapahtuma järjestetään Hakaniementorilla. Tapahtumassa jaetaan maksutta koiran- ja kissanruokaa vähävaraisille lemmikinomistajille. Minna Rossi

Jussi Vehkasalo

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjestää Lemmikkien leipäjono -tapahtuman Hakaniementorilla Helsingissä nyt jo toisen kerran.

Tapahtumassa jaetaan maksutta koiran- ja kissanruokaa vähävaraisille lemmikinomistajille3. joulukuuta kello 11–14.

–Meille tulee säännöllisesti avunpyyntöjä taloudellisissa vaikeuksissa olevilta lemmikkien omistajilta, kertoo tapahtuman koordinaattori Roosa Partanen Rekku Rescuesta.

– Avun tarpeen suuruus viime vuoden tapahtumassa oli kuitenkin järkytys enkä usko, että apua tarvitsevien määrä olisi ainakaan vähentynyt.

Usein lemmikille ostetaan ruokaa ennen kuin itselle."

Viime vuoden tapahtumassa ruokaa lemmikeilleen haki yli 250 ihmistä.

Tänä vuonna vähintään kaksi tuotetta sisältäviä ruokapaketteja riittää noin 600 tarvitsijalle.

Paikalla on myös EasyVetin eläinambulanssi, jossa on mahdollisuus rokottaa ja mikrosiruttaa lemmikkinsä edulliseen hintaan.

Rekku Rescuen kokemuksen mukaan suurin osa ihmisistä pyrkii huolehtimaan eläimistään mahdollisimman hyvin vaikeassakin elämäntilanteessa.

–Usein lemmikille ostetaan ruokaa ennen kuin itselle, Partanen jatkaa.

Tapahtumalla yhdistys haluaa omalta osaltaan tuoda hiukan jouluiloa ihmisten ja heidän lemmikkiensä elämään.

Samaan aikaan Helsingin tapahtuman kanssa pidetään Lemmikkien leipäjono myös Kiikoisissa Sastamalassa.

Sen järjestää Rekku Rescuen yhteistyökumppani Kiikoisten löytöeläinpalvelu.

Tapahtumissa jaettavat koiran- ja kissanruuat ja tarvikkeet on saatu lahjoituksena yrityksiltä sekä myös esimerkiksi Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä. Tapahtumaa ovat tukeneet myös Eläinten koulukuvaus sekä useat yksityishenkilöt lahjoituksilla.

Rekku Rescue

Vuonna 2002 perustettu eläinsuojeluyhdistys, joka toimii Suomessa ja Virossa kissojen ja koirien auttamiseksi.

Yhdistys etsii kodittomille eläimille koteja ja tekee ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä muun muassa järjestämällä kissojen leikkauskampanjoita sekä tiedottamalla eläinten asemaan ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Viime vuonna Rekku Rescuen avulla sai kodin yhteensä 170 kissaa ja 55 koiraa. Kaikki yhdistyksessä toimivat ovat palkattomia vapaaehtoisia.

Kommentoi

Palvelut