Turun linna saa sinisävyisen valoteoksen itsenäisyyspäivänä

Turkulaisen toimitus

Suomen itsenäisyyden juhlapäivänä 6.12. Luminous Finland 100 valotaidekokonaisuus huipentuu useasta taidemuodosta ja kymmenistä tekijöistä koostuvaan taidefuusioon, jonka estradina on Turun linna.

Yleisö tekee maagisen elämysmatkan läpi linnan sisäpihojen päätyen linnan puistoon, jossa valotaide, kymmenet tanssijat, kuorolaiset, tulitaiteilijat ja ilma-akrobaatit vastaanottavat yleisön osaksi uskomatonta teoskokonaisuutta.

— Turun linnan teos on mahtava huipennus koko Luminous Finland 100 -valotaidekokonaisuudelle sekä Suomi 100 -juhlavuodelle. Kuusituntinen, kameleonttimainen eri taidemuotoja yhdistävä teos on elämys, joka hakee varmasti vertaistaan. Olemme tehneet Luminouksen työryhmän kanssa uskomattoman matkan ja se on hienoa päättää Turun linnaan, hehkuttaa valotaiteilija Kari Kola.

Osana Turun linnan valoteosta on Suomen luonto -ympäristötaidekokonaisuus, jonka ohjauksesta ja suunnittelusta vastaa sirkustaiteilija Antti Kulmala ja koreografiasta Iina Ahola. Teoksen äänimaiseman säveltää äänisuunnittelija Ilmari Tiitinen.

Valotaiteesta voi nauttia jo 5.12. kello16-24 välisenä aikana kun Turun linnan sisäpihojen ja linnan muurien lukuisista ikkunoista hehkuu sini-valkoinen valo. Turun linnan sisäpihat ovat avoinna yleisölle klo 18 saakka.

Luminous Finland 100 Turun linnan valoteoskokonaisuus syttyy itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 16 ja sammuu klo 24. Esittävän taiteen osuus on klo 17-22 välisenä aikana.

Kommentoi

Palvelut