Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Humalistonkadun pyöräbaanaa juhlistetaan – luvassa sirkushuveja ja kulkue

Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita Humalistonkadun pyöräily-yhteyden avajaisiin torstaina 19. lokakuuta. Uutta väylää juhlistetaan musiikin, sirkushuvien sekä polkupyöräkulkueen avulla.

Humalistonkadulle valmistuu pyöräyhteys Yliopistonkadulta Ratapihankadulle. Pyöräyhteys on toteutettu osin pyörätienä, osin pyöräkaistana.

Yliopistonkadun ja Puutarhakadun välille on rakennettu kaksisuuntainen pyörätie korttelin puolivälissä sijaitsevalle suojatielle saakka. Suojatien kohdalla pyörätie jakautuu kahdeksi yksisuuntaiseksi pyörätieksi, jotka sijaitsevat kummallakin puolella katua. Ennen Puutarhakadun risteystä yksisuuntaiset pyörätiet muuttuvat pyöräkaistoiksi. Risteyksen jälkeen pyöräkaistat jatkuvat molemmilla puolilla katua Ratapihankadun risteykseen. Pyöräkaistat on merkitty katuun ajoratamerkinnöillä ja värillisellä asfaltilla.

Torstain avajaisten ohjelmassa on kello 16 pyöräkulkueen kokoontuminen Vanhalla Suurtorilla. Kulkue lähtee kohti Humalistonkatua kello 17. Kello 17.30 on vuorossa juhlanauhan leikkaus Domino-teatterin edustalla. Varsinainen juhlapaikka on rautatieaseman puisto, missä kello 18­–19 pitävät puheen Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus Ohjelmassa on myös musiikkia, sirkushuveja ja erilaista ohjelmaa koko perheelle.

Juhlallisuuksien vuoksi Humalistonkatu suljetaan moottoriajoneuvoilta välillä Yliopistonkatu-Puutarhakatu kello 17–18. Tuona aikana myös joukkoliikenteen linjat 8, 12, 32, 42, 220 ja 221 ajavat poikkeusreittiä Koulukadun ja Puistokadun kautta.

Tilaisuuden järjestää Turun kaupunki yhteistyössä Valonian ja Turun polkupyöräilijät ry:n kanssa.