Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on kesäkuvakisan voittaja: "Herkkä, unenomainen fiilis" – Katso viisi ammattilaisraadin valitsemaa loistokuvaa

Aleksi Haapasen otos "Laiturilla" elää kesän kauniin hetken uudelleen.

– Tavallisesti kuvaan järjestelmäkameralla, mutta tämä kuvan otin 6-vuotiaan poikaniRasmuksenjunioripokkarilla. Koko kuvaa ei ehkä olisi syntynyt, jos kädessä olisi ollut järkkäri. En tiedä, olisinko silloin asettunut veden tasoon, kaikkien Etelä-Suomen Median lehtien yhteisestä kesäkuvakisasta voiton pokannutAleksi Haapanentoteaa hymyillen.

Hän kuittasi itselleen 500 euron arvoisen polkupyörälahjakortin XXL-tavarataloon Huolellisesti yli 1500 kuvan aineiston läpikäynyt ammattilaisraati ihastui heti Haapasen kuvaan.

Voiton napannut kesähetki on ikuistettu heinäkuussa Ikaalisissa sukulaisten kesämökillä: Rasmus-poika on juuri laiturilla hyppäämässä veteen, ties kuinka monennen kerran.

– Lapsen riemun kautta voi kokea uudelleen kesän ihanat hetket, joita muuten saattaa olla vaikea tavoittaa, Haapanen sanoo ja liikuttuu silmin nähden.

Porvoolaisen Aleksi Haapasen voittokuvassa "Laiturilla" on unenomainen tunnelma.

Polkupyöräaiheinen palkinto osui nyt jopa enemmän kuin kohdalleen:

– Olen toistaiseksi polkenut avovaimon vanhalla rotiskolla. Avovaimo oli tosi iloinen kuultuaan voitostani! Niin olen kyllä minäkin.

Porvoon kaupungin kirjastossa palveluesimiehenä toimiva Haapanen on harrastanut valokuvausta puolitoista vuotta, omien sanojensa mukaan intohimoisesti. Valokuvaus on hänelle keino itsensä ilmaisemiseen.

– En osaa esimerkiksi piirtää. Kuvaamisen kautta voin tuottaa jotain esteettistä, voin kertoa tarinoita, mutta myös löytää tarinoita, kauneutta ja rumuutta. Olen oppinut katsomaan maailmaa uudella tavalla, näkemään pienen pieniä tai suuren suuria asioita.

Polkupyörä on hyvä väline kuvausretkille.

Haapanen kertoo pitävänsä lukemisesta, elokuvista ja tv-sarjojen katselusta. Kuvaaminen onkin miehelle keino lähteä ulos maailmaan. Se on tutkimusmatkailua, jota voi harrastaa myös perheen seurassa.

– Ja polkupyörä on hyvä väline kuvausretkille, Haapanen nauraa.

Aleksi Haapasen otos ”Laiturilla” on raadin perustelujen mukaan hieno ja raikas toteutus tutusta aiheesta.

– Erinomaista, että on uskallettu kääntää kamera pois kohteesta ja rohkeasti hyödynnetty heijastuspintaa, valokuvaajaJohanna Erjonsalokehuu voittajakuvaa.

– Kuvaa jää katsomaan pitkään, ja siitä tuntuu löytyvän aina jotain uutta. Herkkä, unenomainen fiilis. Toimisi kuvana niin tauluna kuin postikorttinakin. Upea kuva, ammattikuvaaja suitsuttaa.

Kesäkuvakisaan tuli tuttuun tapaan runsaasti kuvia muun muassa eläimistä sekä auringonlaskun värittämästä suvimaisemasta. Yksi hittiaiheista oli jälleen kerran myös keskikesän yössä loimottava juhannuskokko.

Nuori retkeilijän alku vaeltelemassa Valkmusan Kansallispuiston pitkoksilla. Kuvaaja Tero Leikas Järvenpäästä.

Moni kävi kompensoimassa Suomen sateista kesää esimerkiksi Kreikan lämmössä. Tässä nurmijärveläisen Maria Voliotiksen kuva Lomalla.

Espoolaisen Jari Fabritiuksen kuva leirikoulusta sai kunniamaininnan.

Kuplassa eläminen on nykyajan muotitermi ja tässä vantaalaisen Tiina Moision kuvassa se konkretisoituu.