Veljekset puhkaisivat uhrinsa keuhkon Turun kauppatorilla – oikeus julisti tuomion

Janne Koivisto

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä törkeästä pahoinpitelystä.

38-vuotias Hamza Palani ja 23-vuotias Sabah Saleh Aziz Palani saivat 2 vuotta ja 6 kuukautta vankeutta. He joutuvat korvaamaan uhrille yhteensä 5 295 euroa.

Tapaus sattui Turun kauppatorilla 18.6.2017. Veljekset ajoivat paikalle autoillaan, nousivat autoista ja kävelivät uhrin luokse.

Syyttäjän mukaan veljekset kävivät yhdessä uhrinsa päälle ja löivät tätä teräaseella useita kertoja rintakehään, olkavarteen ja jalkaan.

Toinen veljeksistä käytti lyömiseen punavartista teräasetta ja toinen mattoveistä. Jälkimmäinen löi uhria myös nyrkillä.

Yksi viilloista lävisti uhrin rintakehän ja puhkaisi keuhkon, minkä seurauksena uhrille aiheutui veri-ilmarinta. Vamma voi olla hengenvaarallinen.

Uhrin mukaan vihanpito johtui siitä, että hän on arabi. Toinen tuomittu kertoi oikeudelle, että hän oli tavannut uhrin ensimmäisen kerran vuonna 2012, jolloin uhri oli pahoinpidellyt hänet.

Oikeus totesi, että toisen tuomitun ja uhrin välillä on ollut erimielisyyksiä, joiden syistä ja ilmenemismuodoista asianosaisilla on ollut hyvin erilaiset näkemykset.

Käräjäoikeus passitti miehet Turun vankilaan.

Kommentoi

Palvelut