TPS-junioreiden kausi alkoi, mutta yksi on poissa – ”Vieläkin se tuntuu hirveältä”

TPS:n toiminnanjohtaja Roope Paltta (vas.) osallistui Jiri Pärssisen sekä Eemil Viron kanssa Pyry Puntalan muisto-otteluun. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Impivaaran jäähallissa vietettiin lauantaina tunteikkaita hetkiä. TPS-juniori Pyry Puntalan pelinumero nousi hallin kattoon, ja TPS:n C1-juniorit sekä akatemiajoukkue pelasivat kauden sarja-avauksensa Puntalan muistolle. Jäällä olivat myös Jiri Pärssinen ja Eemil Viro, jotka olivat mukana kohtalokkaalla treenikerralla 31. toukokuuta. – En ollut ihan kärkiporukassa vaan tulin siihen pari minuuttia jäljessä. Silloin näin Pyryn maassa, ja kaverit kertoivat, mitä oli tapahtunut, Eemil kertoo tapahtumia. – Tulin kanssa seuraavassa ryhmässä. Kylmät väreet tuli ja huono olo. Aina ollaan sitä samaa reittiä tehty pyörälenkki, Jiri puolestaan kertaa. Pyry oli joukkueen harjoituslenkillä kolaroinut auton kanssa. Seuraavana päivänä joukkue kokoontui Gatoradelle, missä heille kerrottiin, että Pyry oli menehtynyt sairaalassa saamiinsa vammoihin. – Siellä oli mahdollisuus käydä asioita läpi - mitä kukakin tuntee. Ei sitä oikein tajunnut ja vieläkin se tuntuu hirveältä, Eemil miettii.

Nuoren pelaajan äkillinen menehtyminen saattoi myös aikuiset kovan paikan eteen. Toiminnanjohtaja Roope Paltta kertoo, että hän ja poikien valmentaja Jani Kiviharju kertoivat suru-uutisen sekä pelaajille että vanhemmille. Ammattiapu oli tarpeen paitsi pojille myös aikuisille. – Kokoontumisessa paikalla olivat myös psykologit. Se oli äärimmäisen tärkeää. Pojat saatiin yhteen, ja he saivat perheen ja ystävien tuen lisäksi myös terapiaa. Joukkue järjesti yhteensä viisi kriisitapaamista. Mukana oli välillä vanhempia ja välillä myös muita joukkueita. Tärkeää oli pitää huolta kaikkien hyvinvoinnista. – Tällainen koskettaa koko organisaatiota, Paltta muistuttaa. Roope Paltan mukaan järkyttävän tapahtuman työstäminen jatkuu yhä. Tärkeää on, että poikien lisäksi myös aikuiset saavat apua. – Seuraamme ihan päivittäin, miten pojat voivat ja että myös aikuiset pystyvät jatkamaan. Siihen tarvitaan ammattilaisia. Näemme sen vain vahvuutena, että seuralla on käytössä ammattipsykologeja.

Kriisitapaamisissa muodostui ajatus Pyrylle järjestettävästä muisto-ottelusta, missä voivat olla läsnä kaikki, joita Pyryn menehtyminen on koskettanut. Peli veti Impivaaran halliin 700 katsojaa, jotka saivat seurata, miten Pyryn numero jäädytettiin. Tapahtuma oli tärkeä myös Jirille ja Eemilille. – Tapahtuma oli tosi hieno. Olo oli toki haikea, kun oli puheet ja paita nousi kattoon, mutta lopulta oli hyvä fiilis, Eemil kertoo. Pyryn joukkuetoverit kantavat koko pelikauden Pyryn pelinumeroa kuusi ja nimikirjaimia PP peliasunsa olkapäässä. Suunnitelmissa on myös, että Pyry saa vielä oman muistopuun Impivaaran jäähallin viereen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut