Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhkarokko varmistui tänään 3 ihmisellä – altistuivat ehkä junassa

Kolmella pirkanmaalaisella aikuisella on varmistui tänään tuhkarokko. He kuuluvat samaan matkaseurueeseen Pirkanmaalla keskiviikkona tuhkarokkoon sairastuneeksi varmistetun kanssa. He kaikki sairastuivat Italian matkan jälkeen.

– On todennäköistä, että kaikki neljä ovat saaneet tartunnan samasta lähteestä Italiassa. Voimakas altistuminen on mahdollisesti tapahtunut junamatkan yhteydessä. Seurue on matkaillut useissa turistikohteissa Italiassa, sairaanhoitopiiri tiedotti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan heidät on rokotettu lapsuudessa tuhkarokkoa vastaan, mikä on varmistettu myös THL:n tekemissä vasta-ainetutkimuksissa. Heillä on ollut lieviä ihottuma- ja kuumeoireita, mikä sopii aiemmin rokotetun taudinkuvaan.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin mukaan on hyvin epätodennäköistä, että rokotetun henkilön tuhkarokko aiheuttaa jatkotartuntoja tai epidemiaa Suomessa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri seuraa tilannetta tarkoin. Kaikki matkaseurueen jäsenet on kartoitettu oireiden, altistuksen ja rokotushistorian osalta.