Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tekoälyn huippukokoontuminen Turussa

Turku Data Science meetup, Turku Machine Learning and AI meetup, Infolytika Ventures sekä Arcada yhdistävät osaamisensa tekoälyosaajien avoimeksi kokoontumiseksi Turussa. Tapahtumajärjestäjät muistuttavat, että tekoälyn vallankumous on alkamassa ja sen vaikutukset tulevat vetämään vertoja tai jopa ylittämään teollisen vallankumouksen. Monet näkevät tekoälyssä merkittäviä uhkia, mutta sen tarjoamat mahdollisuudet ovat vieläkin suuremmat. – Kahdenkymmenen vuoden päästä tullaan olemaan pisteessä, jossa suurin osa ihmisen tekemästä työstä voidaan korvata koneilla ja tekoälyllä. Siksi meidän pitää muuttaa suhtautumistamme työhön pikaisesti, sanoo Jaakko Vainio Lokus Digital Oy:stä. Järjestäjät kertovat, että Suomen kaltaisen pienen korkean teknologian maan on mahdollista hyötyä kehityksestä vahvasti. Käytännössä kaikki teollisuudenalat voivat hyötyä tekoälyn mahdollisuuksista ja parantaa kilpailukykyään. – Monet suomalaiset teknologiayritykset edustavat tällä hetkellä globaalia kärkeä tekoälyteknologioissa. Esimerkiksi Iris.ai ja Valossa sekä turkulaistaustaiset Valohai ja Almax Analytics ovat saaneet osakseen merkittävää huomiota ulkomailla, toteaa Infolytika Venturesin toimitusjohtaja Peter Sarlin

Tekoälyn kasvavan kiinnostuksen ja merkityksen myötä Turun asiantuntijat ovat alkaneet verkostoitua meetupeissa, joita on järjestetty keväällä. Turussa pyörii noin kymmenen erilaista IT-alan meetupia.

Turku.ai järjestää avoimia tapahtumia, joissa alan konkarit ja myös aloittelijat pääsevät verkostoitumaan, vaihtamaan ideoita ja kehittymään. Tapahtumiin kutsutaan sekä paikallisia että kansainvälisesti merkittäviä alan asiantuntijoita. Seuraava tapahtuma järjestetään 9. elokuuta kello 17.30 Infolytika Venturesin toimistolla Werstaalla, jolloin puheenvuoron saavat professori Amaury Lendasse Iowan yliopistosta ja Niko Vuokko Eniram Oy:stä.