Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun museoissa yli 60 000 kävijää enemmän kuin aiemmin – Logomon nykytaidenäyttely on suurin Turussa vuosikymmeniin

Turun kesän kuvataidenäyttelyt ovat houkutelleet ennätysmäärän yleisöä. Wäinö Aaltosen museon Hashimoto-näyttelyssä ja Logomon nykytaidenäyttelyssä on käynyt nyt kesän puolivälin mennessä jo yli 20 000 kävijää.

Logomossa esillä oleva mittava nykytaiteen ryhmänäyttely Art Goes Logomo on suurin nykytaiteen ryhmänäyttely Turussakahteenkymmeneen vuoteen.

Näyttely esittelee 20 kansainvälistä nykytaiteilijaa meiltä ja muualta suuressa Logomo-salissa.Monet ulkomaisista, kansainvälisesti tunnetuista taiteilijoista ovat ensimmäistä kertaa esillä Suomessa ja myös suuri osa näyttelyn teoksista on ennennäkemättömiä.

Art Goes Logomo -näyttely on koottu Logomon ja nykytaiteen galleria Makasiini Contemporaryn yhteistyönä. Ryhmänäyttelyn kuraattorina toimii galleristi Frej Forsblom, jonka viime marraskuussa Turkuun avaaman Makasiinin avajaisnäyttelyn yksi kansainvälinen taiteilija oli juuri Jacob Hashimoto, jonka näyttely on nyt WAM:ssa.

Forsblomin Logomo-saliin kokoama näyttely on korkealaatuinen läpileikkaus nykytaiteen eri ilmaisumuodoista, esillä on installaatioita, videoita, valokuvia, veistoksia ja maalauksia.

– Näyttelytilan keskiössä on Roberto Pugliesen erilaisista jousisoittimista koostuva La Finta Semplice -ääni-installaatio, jonka äänimaailma valtaa koko salin. Se johdattaa kävijän yhä syvemmälle nykytaiteen moniulotteiseen maailmaan, Forsblom sanoo.

Roberto Pugliese on nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa, samoin esimerkiksi Nir Hod, Angel Otero ja Bosco Sodi Kotimaisia taiteilijoita edustavat muiden muassa Nanna Susi, Osmo Rauhala ja Katja Tukiainen

Logomon taidenäyttelyistä on tarkoitus tulla jokavuotinen tapahtuma.Kesällä Logomossa on esillä myös kaksi muuta näyttelyä:Länsi-Suomen elokuvakomission Behind the Scenes -näyttelyt kertovat suomalaisen elokuvan ja studioiden kulta-ajasta sekä Tom of Finland -elokuvan teosta.

Lähde: Turun kaupungin tiedote