Latinorytmin huumaa! Tangomaat taistelevat Rymättylän Röölässä Naantalissa

Röölän kaunista maisemaa. Tuulamaria Kangaslampi

Annastiina Lehtonen

Harri Kaitilan ja Tango del norte -yhtyeen tulkitsemat räiskyvärytmiset argentiinalaiset tangot sekä uudelleen tulkitut suomalaiset tangokappaleet houkuttelevat konserttiyleisön tangotaistelun tunnelmaan Rymättylän Röölän rantaan Naantalissa.

Taistelevat Tangot -konsertti on luotu Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Konsertti on rakennettu kahden maailman merkittävimmän tangovaltion, Argentiinan ja Suomen, tangomusiikille. Yleisö pääsee seuraamaan valtioiden välistä tangotaistelua ja kuulemaan argentiinalaisen tangon aitoja tunnelmia ja suomalaisen tangomusiikin kiehtovia tulkintoja.

Konsertti on tenori Harri Kaitilan ja Tango del norte -yhtyeen yhteisuotantoa, ja hienäkuussa seesitettiin Seinäjoen tangomarkkinoilla.Kaitila on klassisen koulutuksen saanut solisti, joka on viime vuosina paneutunut argentiinalaisen tangon tulkintaan.

Tango del norte on argentiinalaiseen tangomusiikkiin erikoistunut yhtye, missä Ville Westergård soittaa pianoa, Heikki Hämäläinen selloa ja Sami Pirttilahti pandoneonia, joka on argentiinalaisen tangon tärkein harmonikansukuinen soitin.

Tangotaistelun musiikki tulkitaan alkuperäiskielillä, suomeksi ja espanjaksi. Taistelun edistymistä on helppo seurata, sillä laulujen sanoma ja käänteet juonnetaan konsertin aikana. Konsertti esitetään Rymättylän Röölän rannassa lauantaina 29.7. kello 19ja siihen on vapaa pääsy.

Lähde: tiedote

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut