Näillä kikoilla onnistuu salakuljettaminen festareille

Ruisrockiin on vuosikymmenien aikana salakuljetettu ties mitä. Mutta millaisia keinoja se vaatii? Turkulainen listasi tavanomaisimmat kikat, jotka eivät varmasti ammattilaisia tyydytä.

Jos ei kerralla onnistu, pitää jatkaa yrittämistä. Ammattilaiset näkevät pikaisella vilkaisulla, miten taitava porttitarkastaja on. Jos jäät kiinni ensimmäiselle vahdille, peruuta takaisin ja katsele hetki, mille portille kannattaa seuraavaksi mennä. Kun porttien ympäristössä on ruuhkaa, eivät tarkastajat näe, oletko jo käynyt portilla testaamassa onneasi.

Jos porttivahti tarkistaa kunnolla laukkusi, jäät lähes poikkeuksetta kiinni vaikka veskassasi olisi kuinka pieni pottu. Tosin alueelle on kassissa viety muun muassa kolmen litran viinitonkka tarkastuksesta huolimatta. Varmin tapa salakuljettaa pullo on työntää se housujen etumukseen. Naistarkastaja tuskin ronkkii toista naista sieltä ja miestarkastaja ei miestä takuuvarmasti. Jos hän yrittää kokeilla etumusta, voi aina huutaa, että mitä hemmettiä.

Hätä keinot keksii. Vesipullon voi saada näyttämään korkkaamattomalta, jos sinetti säilyy rikkumattomana. Mehupurkinkin korkin kanssa on mahdollisuus onnistua. Näiden lisäksi alkoholia on viety festarialueelle muun muassa vesimelonissa, appelsiineissa, shampoo- ja aurinkorasvapullossa, minigrip-pusseissa ja jollain ihmeen ilveellä jopa kylmälaukuissa.

Vanha kikka. Festarialuetta ympäröivän aidan pystyttäminen alkaa noin viikkoa ennen h-hetkeä, joten piilotuspuuhissa pitää olla ajoissa. Festivaalialue pysyy vuodesta toiseen samana, mutta mikäan ei takaa sitä, etteikö aita voisi olla metrin, kaksi eri kohdassa edellisvuoteen verrattuna. Kuopan, jonka saa siististi umpeen, kaivamista ei kannata pikkupullojen takia tehdä. Toinen jemmaamispaikka on siltarumpu, jos sellainen alueella on.

Mitä saa tuoda, mitä ei?

Ruisrock-alueelle ei saa tuoda alkoholia eikä alkoholittomia oluita, siidereitä ja vastaavia virvokkeita, joita on hankala nopeasti erottaa alkoholillisesta versiosta.

Alueelle saa tuoda yhden alkoholittoman juomapullon, -tölkin tai pahvisen juomapakkauksen. Pullo pitää olla väritöntä, läpinäkyvää muovia. Juomapullon, -tölkin tai -pakkauksen on oltava avaamaton tai tyhjä, ja kooltaan se saa olla enintään 1,5 litraa.

Lasisia astioita eikä teräviä ruokailuvälineitä saa tuoda alueelle.

Lähde: ruisrock.fi

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut