Donna valittiin Aurajoen parhaaksi ravintolalaivaksi

Turussa oli ensimmäinen Aurajoen ravintolalaiva jo 1980-luvun alussa, kun Le Pirate seisoi Borenpuiston edessä, mutta varsinaisen jokilaiva-aikakauden käynnisti Donna, joka tuli Auransillan kupeeseen 25 vuotta sitten. Pikkuhiljaa Donnan perään syntyi laivojen jono kohti joen alajuoksua.

Ykkönen on silti ilmeisesti aina ykkönen, sillä Donna voitti melko ylivoimaisesti Turkulaisen lukijaäänestyksen Aurajoen parhaasta ravintolalaivasta. Palkinto ei suinkaan ollut ensimmäinen: ravintolapäällikkö Ammi Sakko, joka on työskennellyt laivalla seitsemän kesää, muistelee Donnan pokanneen ainakin muutaman Cityn ravintolaäänestyksen paras terassi -voiton.

Sakko osaa määritellä, mihin kisamenestys perustuu.

– Hei, Donnahan on Aurajoen kuningatar, hän muistuttaa aluksi.

– Kyllä kyse on kokonaisuudesta. Musiikki, henkilökunta, tuotteet ja sijainti, Sakko jatkaa.

Jokaisella Turun ravintolalaivalla on oma profiili. Donna on tunnettu muun muassa Love Deckista, mutta etenkin musiikistaan. Dj soittaa livenä sunnuntaista keskiviikkoon. Keskiviikkoina paikalla ovat Cool Cappucinosta tutut dj:t, maailmalla menestystä luoneella Jori Hulkkosella on oma klubi-ilta joka toinen torstai ja sunnuntaisin Pedro vaihtuvine frendeineen vastaa tunnelmasta.

Ravintolalaivan pyörittäminen on Suomen kesässä sitä, että vilkuillaan jatkuvasti ulos ikkunasta ja tarkkaillaan säätä. Välillä koko päivän auringonpaisteesta on takuu, välillä vettä pirskoo ja laivan avaamista pitää pohtia tunti tunnilta.

– Tietyllä tavalla tässä mennään päivä kerrallaan, mutta Donnalla on joustava henkilökunta. Jokainen tietää, miten homma menee.

Ammi Sakon mukaan Donnan perusasiakasta ei voi määritellä. Keski-ikä on nuori, mutta laivalla käy paljon pitkäaikaisia kanta-asiakkaita.

Turussa on tulossa kaikkien aikojen tapahtumakesä. Hurja asiakasryntäys lienee luvassa Donnallekin, mutta aurinkolaiva on valmistautunut. Onhan Donnalla ollut käytössä ylimääräinen terassitila jo useana vuonna Down by the laiturin aikaan.

Kisan ranking

1. Donna

2. Aussie Bar

3. Esposito

4. Katarina

5. Cindy

6. Papa Joe

7. Wanha Rahtilaiva

8. Svarte Rudolf

9. Bruno II

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut