Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koirillekin on oma uimahalli

LEMMIKIT Turun koirauimahallissa koirat pääsevät myös omaan uimakouluun.

Ellu etenee altaassa kuin Michael Phelps ja näyttää siltä kuin hän olisi syntynyt uimariksi. Näin ei kuitenkaan ole, vaan uiminen on 8-vuotiaalle parsonrusselinterrierille kohtuullisen tuore juttu.

–Ellu ei ennen täällä käyntejä oikeastaan tykännyt uimisesta. Enemmän hän plutrasi rantavedessä, Ellun emäntä Johanna Piipanoja kertoo.

Nyt Ellu on uimisesta enemmän kuin innoissaan. Koiran takajalkojen molemmissa polvissa on nivelrikkomuutoksia ja polvet on myös leikattu muutama vuosi sitten. Uiminen on koiralle loistavaa kuntoutusta. Se parantaa niin lihaskuntoa kuin liikkuvuuttakin.

–Ellu on käynyt uimassa helmikuusta asti ja kuntoutunut huomattavasti. Aluksi Ellu ui kolme kahden minuutin settiä. Nyt menee jo kolme kertaa neljä minuuttia. Viidentoista minuutin uinti vastaa jo tunnin juoksulenkkiä, eli pitää olla hirmu hyvässä kunnossa, koirien kuntoutusuinteja vetävä Annika Himanen kehuu.

Koirien uimahallissa ei käydä pelkästään kuntoutusmielessä vaan sinne voi tulla myös opettelemaan uimaan tai vain harrastamaan. Uimahallissa koira voi hyppiä lelujen perässä veteen tai uida omatoimisesti pitkin allasta.

Himasen mukaan moni luulee, että kaikki koirat osaavat uida luonnostaan.

–Vain 50 prosenttia koirista osaa uida. Osa putoaa vedessä pohjaan kuin kivi ja osa lähtee sitten räpiköimään. Uimakoulussa suuri osa ekasta kerrasta menee veteen totutteluun. Osa koirista osoittautuu toki jo ekalla kerralla vesipedoiksi, Himanen naurahtaa.

Himanen tarjoaa uimahallilla yrittäjänä kuntoutusuintien ja uimakoulun lisäksi koirahierontaa. Turun koirauimahallia pyörittää perheyritys. Koirauimahallin ohjaaja Katri Salomaa kertoo, että toiminta käynnistettiin reilu vuosi sitten, koska Turun seudulla ei koirien uimahalleja silloin ollut.

Turun koirauimahallissa on kolme allasta, ja ne on tarkoitettu kaikenlaisille koirille.

–Kaikenkokoiset ja -rotuiset koirat ovat meille tervetulleita. Eniten meillä käy koiria, jotka tulevat nauttimaan vesileikeistä. Uiminen on sekä henkisesti että fyysisesti kiva harrastus, Salomaa muistuttaa.