Uusi huippubändi Turusta: Bogart Co:lla on mannermainen soundi

ENTISPÄIVÄN TURKULAINE Lehti esitteli tammikuussa 1986 yhtyeen, jolla oli tie auki taivaaseen.

Juttu julkaistiin Turkulaisessa 12.1.1986. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Turkulainen esitteli 12.1.1986 ilmestyneessä lehdessään uuden turkulaisbändin. Jutun mukaan Bogart Co:n esikoisalbumi Dance station oli tullut levykauppoihin syksyllä 1985. Tosin internetin syövereistä löytyy tieto, että yhtye julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa jo vuonna 1983, mutta meininki oli levyn kansikuvankin perusteella jotain aivan muuta kuin se Bogart-tyyli, joka tuli tunnetuksi koko valtakunnassa.

Levy Dance station edusti nimimerkki Dj J-P:n mielestä hieman harvinaisempaa suomalaisen musiikin puolta.

– Kyseessähän on mannermaiseen tyyliin tehty hyvintuotettu tanssittava kokonaisuus. Laitettuasi levyn lautaselle ensimmäisen kerran ja hetken kuunneltuasi, huomaat epäileväsi kuulemaasi. Yhtye on kotimainen, mutta soundi ei ole ihan sitä mihin on totuttu, jutussa analysoitiin mysteerisesti.

Syyksi epäsuomalaiseen linjaan kerrottiin hyvät studio-olosuhteet.

– Tää on tehty siihen malliin, että tässä voi sanoa seisovansa tosissaan tämän jutun takana. Ensimmäinen sinkku All the best girls on ilmeisesti purrut hyvin, koska se soi yhä Suomen discoissa, laulaja Reddie Redford totesi tyytyväisenä.

Redford kertoi Bogart Co:n keikkarytmin olevan 3-4 keikkaa viikossa. Soitanta livenä kuulosti jutun kirjoittajan mielestä samalta kuin levyllä.

– Ei ihmisille tule tarjota muuta matskua vaan samoja fiiliksiä kuin levylläkin. Jos näin ei olisi, niin sehän kuulostaisi bluffilta, rumpali Johnny Gustafsson perusteli.

Pojat paljastivat vuoden 1986 suunnitelmistaan sen verran, että tekeillä oli video ja että kakkossinkku Teenage love pitäisi julkaista ulkomailla. Keskusteluja oli jo käyty eri maiden levy-yhtiöiden kanssa.

Bogart Co ei koskaan lyönyt läpi kansainvälisillä markkinoilla, mutta oli 1980-luvun suosituimpia kotimaisia danceyhtyeitä. Bändi lopetti toimintansa vuosikymmenen lopulla, mutta on sittemmin tehnyt pari lyhyttä comebackia. Lähes kaikki samat henkilöt soittivat 1990-luvulla Sound of R.E.L.S -poppoossa.

Reddie "Ressu" Redford, Sam Eagle, Vinnie Lane, Guy Stoneman ja Johnny Gustafsson ovat muutenkin meritoituneet lukuisissa eri musiikkialan tehtävissä.

Kommentoi

Palvelut