Tuleeko Miretasta Suomen hauskin tavis?

VIIHDE Külli-täti syntyi rankan teatterikappaleen kevennykseksi.

Tomi Kangasniemi

Turkulainen Miretta Kujamäki on hauskuuttanut koko kansaa hulvattomalla Kylli-täti-versiollaan. Suomen hauskin tavis -kisan tuomarit Riku Nieminen ja Krisse Salminen äänestivät Miretan myös parin viikon päästä käytävään loppukilpailuun. Mutta miten Miretta kisaan oikein päätyi?

–Heitin pienen Külli-setin BaariBaarissa, ja kaveri vaatimalla vaati hakemaan kisaan. Laitoin sitten viisi minuuttia ennen hakuajan päättymistä hakemuksen ja klipin keikasta.

Ja lopputulos oli niin hauska, että Miretta käveli studiosta ulos 5000 euroa rikkaampana.

– Etukäteen jännitti ihan tolkuttomasti. Improssa kun ei voi ikinä tietää, mitä tulee ulos. Itse tilanteessa ei enää jännittänyt. Küllistä tuli kyllä vähän erilainen siellä, Miretta nauraa.

Improaminen on Miretalle tuttu juttu. Hän kuuluu improryhmä Läsnäolopakkoon, joka on toiminut jo reilu viisi vuotta. Tv-keikka antoi kuitenkin paljon uutta. Päällimmäiseksi fiilikseksi Miretalle jäi luottamus omaan tekemiseen. Tilanne opetti myös paineensietokykyä.

–Rohkeutta tuli, ja nyt voin olla varma, että tämä toimii. Näin, että pystyn improamaan.

Mutta mistä Külli-tädin hahmo ihan alun perin lähti liikkeelle?

–Kylli on erittäin tuttu omasta lapsuudesta. Hän oli telkkarissa aina joulun kohokohtia. Ihailin, miten hänellä oli taito maalata yksityiskohtia ja kertoa niistä perin pohjin. Itsekin osaan oikeasti maalata, vaikka se ei ehkä tv:stä välittynyt, Miretta nauraa.

Miretta esitti Külliä jo vuonna 2013 rankan teatterinumeron kevennyksenä. Sittemmin hän on lähinnä kavereilleen improillut hahmoa vitsinä.

Mutta nähdäänkö Küllia tulevaisuudessa pidempänä versiona? Telkkarissa hahmo on typistetty minuuttiin, mutta normaalisti Külli on tottunut esiintymään 15-30 minuutin seteissä. Eli onko tulossa Külli-road-show?

– Katsotaan, katsotaan. Mulla on nyt teatteri, opinnot ja töitä. En ole oikein ehtinyt sitä ajattelemaan. Kesällä on ehkä enemmän aikaa miettiä tulevaa, Miretta pyörittelee.

Suomen hauskin tavis -ohjelmaa esitetään Nelosella torstaisin kello 21. Miretan Külli-täti on nähtävissäRuutu.fi-nettisivuilla. Miretta ja muu Läsnäolopakko-ryhmä esiintyy Turku Impro Festivalilla 24. toukokuuta–27. toukokuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut