Uusi sovellus esittelee 1500-luvun Turkua ja Mikael Agricolaa

Janne Koivisto

Agricolan ajan Turku -sovellus esittelee 1500-luvun Turkua ja Mikael Agricolan elämään liittyviä kohteita aidoilla historiallisilla paikoilla.

Sovellus on Mikael Agricola -seuran reformaation merkkivuoden hanke, ja se on toteutettu yhteistyössä Turku GameLabin kanssa.

Sovelluksessa voit kerätä ja tutkia 1500-luvun esineitä käymällä kartassa merkityissä Agricolan aikaan ja elämään liittyneissä kohteissa ja skannaamalla kännykän kameralla kohteista löytyvät kuvakortit.

Sovellus on mukana Kirkkopäivillä, ja sen kehitys jatkuu vielä niiden jälkeen.

– Mikael Agricola -seuran tavoitteena on laajentaa sovellus myöhemmin koko Agricolan ajan Ruotsi-Suomen alueelle paikkakunnille ja kirkkoihin, jotka liittyvät Agricolan elämään, kertoo Ossi Tuusvuori Mikael Agricola -seurasta.

Agricolan ajan Turku -sovellus on ladattavissa Google Playsta. Toistaiseksi sovellus on saatavilla vain Android -laitteille, mutta se julkaistaan myöhemmin myös iOS-laitteille.

Turku GameLabin infopisteellä saa opastusta tarvittaessa perjantaina 19.5. kello 10–16 Maaherran makasiinissaosoitteessa Henrikinkatu 10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut