Blankon ja Tintån jälkeläinen avautuu jokirantaan

RAVINTOLAT Nerå lupaa vaikutteita kahdesta tutusta ravintolasta mutta myös jotain uutta.

Neråa remontoidaan parhaillaan kiinteistöön, missä ennen sijaitsi Stefan’s Steakhouse. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Turun ravintolamaailma käy kuumana, ja uusien ravintoloiden ovia tuntuu avautuvan jopa useampia viikossa. Kaikessa hiljaisuudessa omaan h-hetkeensä valmistautuu myös jokirannan Nerå.

–Remontti on hyvässä vauhdissa, ja parhaillaan rakennamme keittiötä ja viimeistelemme ravintolan sisustusta. Avaamme ravintolan kesäkuun alkupuolella, ravintolan takaa löytyvän Klonkin Jaakko Heinonen valottaa.

Heinosen mukaan Nerån konseptissa on yhteistä Klonkin muiden ravintoloiden kanssa - etenkin Blankon ja Tintån.

–Nerå on Blankon ja Tintån sisarravintola tai ehkä pikemminkin tytärravintola. Jos Blanko ja Tintå menisivät pussauskoppiin, niille saattaisi hyvinkin syntyä tällainen lapsi, Heinonen naurahtaa.

Ruokalistaan on luvassa vaikutteita juuri näistä ravintoloista, ja toki tarjoillaan myös uusia ja mielenkiintoisia annoksia.

Nerå sijaitsee jokirannan tiilirakennuksessa, missä viimeksi piti majaa Stefan’s Steakhouse.

Paikkamäärä tulee olemaan sisällä noin 50. Ulkoterassille on luvassa saman verran paikkoja. Heinonen lupaa, että terassiin tullaan panostamaan oleellisena osana ravintolan kokonaisuutta.

Nerå aikoo tarjoilla sekä lounasta ja illallista. Ovet ovat arkisin auki kello 11:stä kello 22:een. Viikonloppuisin ollaan auki pari tuntia pidempään.

Kuten kaikki tietävät, on Turkuun tosiaan avautunut pelkästään kevään kynnyksellä valtava määrä ravintoloita. Miltä homma näyttää ravintolayrittäjän vinkkelistä? Onko markkina Turussa jo ylikuumentunut? Entä millä eväillä Nerå tulee menestymään?

–Emme koe, että markkina on ylikuumentunut, vaikka nyt sattumalta lyhyen ajan sisällä aukeaakin paljon uusia ravintoloita. Hyville ravintoloille on aina tilaa ja huonoille ei. Asiakkaathan sen sitten päättävät kumpaan ryhmään Nerå kuuluu. Me voimme vain tehdä asiat niin hyvin kuin suinkin osaamme, Heinonen kiteyttää.

Kommentoi

Palvelut