Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asuntokauppa piristyy Turun seudulla – Aninkainen muutti jälleen suurempiin tiloihin

Aninkainen.fi esitteli Turun seudun asuntomarkkinatilannetta konsernin uuden toimiston avajaisissa Turussa torstaina.

– Turun talousalue kulki useita vuosia monen kasvukeskuksen perässä. Nyt alkuvuoden markkinatilanne ja kauppamäärät ovat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna nousseet selvästi ja Aninkainen.fi:n kasvu jatkuu kannattavana, yrityksen liiketoimintajohtaja Timo Moilanen kertoo.

Yleinen markkinakehitys on ollut Moilasen mukaan suotuisa koko valtakuntaa silmällä pitäen. Tämä on myös nostanut asuntojen arvoa. Pääkaupunkiseudulla kehitys on edelleen muuta maata kovempaa.

– Tällä hetkellä lähes kaikkiin kasvukeskuksiin rakennetaan enemmän pieniä asuntoja suhteessa isompiin. Kysyntä on kovaa.

Aninkainen.fi jatkaa kasvuaan. Toimistoja on 22 eri puolilla Suomea, välittäjiä yli 100 ja lähiaikoina avataan toimistot Poriin, Hämeenlinnaan ja Joensuuhun.

– Viimeisen kahden vuoden aikana olemme avanneet kahdeksan toimistoa. Konsernin emoyhtiön päätoimisto on edelleen Turussa, konsernin toimitusjohtaja Jethro Rostedt kertoo.

Asuntojen markkinointi on kehittynyt viime vuosina. Uusia työkaluja ovat muun muassa 3D-sisäesittelyt, 3D-esittely virtuaalilaseilla sekä ammatti- ja kopterikuvaukset.

– Viimeistä huutoa olevat työkalut ovat tuoneet mukanaan tehokkaan ilmiön – ihmiset tekevät yli 80-prosenttisesti ostopäätöksen kodista verkossa olevan myyntiesittelyn perusteella ja pyytävät yhä enemmän yksityisnäyttöjä, Moilanen kertoo.

Aninkaisten Turun toimisto oli ensimmäiset 40 vuotta samassa paikassa. Nyt se on muuttanut 10 vuodessa kolmesti suurempiin tiloihin.