Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italian makuja ja skandityyliä

KAHVILAT Turun seudulle on avautunut lyhyessä ajassa kolme uutta kahvilaa.

Jos on Turun ravintolamaailmassa vilkasta, myös kahvilapuolella tapahtuu. Talven aikana keskustaan on avautunut Humalistonkadulle Kiss & Tell –kahvila. Kahvila tarjoilee erikoiskahveja sekä pikkusuolaista ja -makeaa. Kiss & Tell on avoinna seitsemänä päivänä viikossa.

Hansakortteliin avautui pari viikkoa sitten odotettu uutuus Espresso House. Pohjoismaiden suurin kahvilaketju on pannut tuulemaan myös Suomessa, ja kahviloita on avautunut vauhdilla eri puolille maata.

– Uskomme, että Turussa on tilausta toimijoille, jotka ajavat hyvän kahvin asiaa. Näemme kaupungissa myös markkinapotentiaalia. Aiempi kokemuksemme on, että kun avaamme paikan, markkina myös kasvaa, Espresso Housen aluepäällikkö Santtu Hellström toteaa.

Stockmannin naapurissa sijaitseva Espresso House on 181-paikkainen. Kauppakäytävän puolelle on sijoitettu 18 hengen terassi. Auki ollaan arkisin jo aamuseitsemästä iltayhdeksään asti. Kahvila on auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Kahvila työllistää Turussa noin parikymmentä henkeä.

Eikä kahvilavirinä rajoitu vain Turkuun, vaan myös Lietoon on avattu uusi kahvila. Jovita Termenaiten Better-niminen kahvila sijaitsee Liedon keskustassa.

– Tarjoamme lounaalla perinteistä italialaista ruokaa kuten lasagnea ja raviolia. Myös vegevaihtoehto on aina saatavilla, kertoo perheyrityksessä mukana oleva Eero Virolainen

Lisäksi tarjolla on panineja ja tietenkin erikoiskahveja. Makean ystäville löytyy esimerkiksi tiramisua ja cupcakeja.

Eero Virolaisen mukaan kahvilan avaamista on mietitty jo pitkään. Italia-konsepti taas tuli luonnostaan, sillä hän on pitkään tuonut maahan muun muassa italialaista kahvia ja italialaisia kahvikoneita. Tämä tausta näkyy myös Betterissä; kahvilasta voi muun muassa ostaa Italiasta tuotuja vihanneksia ja juustoja.

Better on auki seitsemänä päivänä viikossa. Kahvilan erikoisuutena on sunnuntaisin järjestettävä musiikkibrunssi.