Susi hyökkäsi kohti hidastanutta autoa Paimiossa – lopetettiin turvallisuussyistä

Poliisi sekä paikalliset riistanhoitoyhdistykset ovat maalis-huhtikuussa saaneet useita ilmoituksia ihmisasutuksen tuntumassa liikkuvasta sudesta Kaarinan Piikkiön sekä Kemiönsaaren alueilla. Useissa ilmoituksista suden kerrotaan liikkuneen ontumalla.Maalis-huhtikuun aikana havaintoja on kyseiseltä alueelta ilmoitettu ja rekisteröity yhteensä yli 20.

Keskiviikkoiltana susi oli ilmoituksen mukaan hyökännyt kohti kohdalleen hidastanutta autoa Paimion Husossa. Todennäköisesti kyse on ollut nuoresta susiyksilöstä, joka maaliskuussa Perniössä jäi auton törmäämäksi. Susi oli tällöin poistunut takaraajaansa loukkaantuneena metsään.

Ilmeisesti eläin ei tämän jälkeen ole pystynyt pysymään laumassaan ja hankkimaan ravintoaan lajille tyypilliseen tapaanja on siten helpomman ravinnon toivossa joutunut hakeutumaan ihmisasutuksen piiriin. Viimeisin pihahavainto sudesta saatiin pääsiäisviikonloppuna Kaarinan Piikkiössä.

Poliisi päätti yhteistyössä Riistakeskuksen kanssa lopettaa loukkaantuneen eläimen turvallisuus- ja eläinsuojelullisista syistä. Eläin lähtee tutkittavaksi EVIRA:n Oulun yksikköön mahdollisen raivotaudin poissulkemiseksi.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut