Matilda tuunasi autonsa 3000 tarralla – "Jotkut haukkuu, jotkut tykkää"

AUTOT Turkulainen Matilda Strömman säästi pitkän pennin autonsa ehostuksessa.

Matilda Strömmanin auto on melkoinen näky. Sitä pysähdytään ihmettelemään ja kuvailemaan. Ja ihmekös tuo - Volvoa kun koristaa kolmisen tuhatta tarraa.

Miten ihmeessä auton tarroittaminen sai alkunsa ja miksi?

– Ajattelin, että auto pitäisi maalata uudestaan tai teippauttaa, mutta ei ollut kun noin tuhat euroa rahaa. Se ei riittänyt kumpaankaan. Vaihtoehtona oli itse teipata, mutta ajattelin että siihen menisi hermot, jos tulee ryppyjä. Oli helpompi ja halvempi laittaa tarroja.

Mistä kaikkialta tarroja on haalittu?

– Netistä niitä löytyi suuremmissa erissä ja kaverit antoi joitain tarroja, mutta ne eivät soveltuneet oikein ulkokäyttöön. Kun alkoi satamaan, ne irtosivat tai menivät pilalle. Nämä ovat vinyylitarroja, joissa on muovipinnoite.

Oletko laskenut paljonko rahaa on nyt uponnut auton koristeluun?

– Varhaisiän dementia on sen verran vahva, etten tarkkaan muista, mutta alle 200 euroa se taitaa olla.

Entä mitä olisi maksanut, jos olisit maalauttanut sen?

– Maalaaminen olisi varmaan maksanut noin 3000 euroa ja teippauttaminen vajaa 2000 euroa.

Mitkä ovat suosikkitarrojasi?

– Värikkäät, tunnetut sarjakuvahahmot olen laittanut aina päällimmäiseksi. Tummat ja rumat tarrat taas pohjalle. Lempparini on yksisarvinen.

Millaista huomiota auto on kerännyt?

– Jotkut haukkuu. Jotkut taas tykkää, kun on erilainen ja värikäs. Monet kuvaavat autoa, kun sen jättää yksin parkkipaikalle ja jotkut ovat menneet kokeilemaan, ovatko kaikki erillisiä tarroja. Yleisin kommentti on varmaan, että olen sekasin, mutta se on jo tässä elämän aikana tullut tutuksi joka kantilta, kun ei tee niin kuin harmaa massa.

Aiotko jatkaa tarrakoristelua?

– No siis, jos ne nyt pysyy, niin lisäilen vaan haalistuneiden tai huonojen tarrojen tilalle uusia niin kuin nytkin. Auton haluaisin kyllä maalata, jos sen toimivuus säilyy yhtä hyvänä kuin nytkin eikä kukaan halua ostaa sitä pois. Muihin autoihin en kuitenkaan aio tätä jatkaa. Kaikkeen kyllästyy ja aina on kiva kokeilla uusia tyylejä.

Matildan Volvo

Matilda Strömmanin tarra-auto on vuosimallin 1998 Volvo V40 T4.

Auto on hankittu vuonna 2013, ja se maksoi vajaa 3500 euroa.

Strömmanin mukaan moni on ihmetellyt, voiko autoa ollenkaan pestä tai ruostuuko se? Hän kertoo, että autoa pestään painepesurillakin, ja jos joku tarraa jostain kohtaa repsottaa, se vaihdetaan uuteen, jotta hiekkaa ei pääsisi maalipinnalle. Autolla myös ajetaan vain kesällä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut