Ei mitään trendihöpsötystä – Siljalla syödään nostalgisia annoksia

Silja 60 -juhlamenussa riimiporon fileesiivut ovat kolmen millin paksuisia ja niissä maistuu Lappi. Seurakseen poro saa marinoituja kasviksia. Silja LIne

Marketta Karjalainen

Silja Line täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja juhlavuoden aloittaa neljän Silja Linen laivan keittiöpäällikön suunnittelema juhlamenu. Menussa vaalitaan menneiden vuosikymmenten suosikkiannoksia vanhoja reseptejä kunnioittaen, mutta nykyaikaisiksi versioiksi muutettuina. Silja 60 -juhlamenu tarjoillaan Tavolàta -ravintoloissa kaikilla neljällä laivalla huhti–joulukuussa. Menu maksaa 59 euroa ja viineineen 87 euroa.

Juhlamenun luomiseen ovat osallistuneet laivojen keittiöpäälliköt. Riimiporo Sallasta on Baltic Princessin Riku Alhon ja Harri Salon luomus. Väliruokana tarjottava sieniannos on Galaxyn Tony Bomanin ja Eddy Brihedin taidonnäyte. Molemmat pääruoat eli niin kuha kuin vasikanfileekin ovat Sija Serenaden Heikki Härmän ja Juha Tammisen näkemyksiä näistä klassikkoannoksista. Jälkiruoka Tarte Tatin on Silja Symphonyn Jyrki Tulkin ja Jonas Niklassonin käsialaa. Hankkeen koordinaattorina on toiminut Tallink Siljan Head of Restaurant Services Matti Jämsén

Juhlamenun viinit tulevat pääosin Château Carsinin viinitilalta, joka on suomalainen perhetila Ranskan Bordeaux’ssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut