Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruissalon vesibussi tänään lautakunnassa – Visit Turku pitää ideaa hyvänä

Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén pitää vesibussiliikennettä Ruissaloon erittäin kannatettavana. Hän sanoo, että vesiliikenne on paitsi ekologisempaa myös tunnelmaltaan hienompaa kuin maantieliikenne.

–Minun mielestäni kaikki vesitse liikkuminen on kannatettavaa. Ruissalon teillä on aika paljon autoliikennettä. Mitä enemmän liikenne siirtyy vesille, sitä ekologisempi ja parempi.

Vesibussi palvelisi niin paikallisia asukkaita kuin turisteja. Hellén huomauttaa, että karavaanarit voisivat jättää asuntoautonsa Ruissaloon ja matkustaa Turun keskustaan vesibussilla.

Hellén toivoo, että Aurajoelta olisi enemmän yhteyksiä myös ulkosaaristoon.

–Ulkosaaristoon pitäisi päästä Aurajoelta. Jos ensin pitää mennä autolla tai bussilla, se ei toimi. Meidän matkailuneuvonnan suosituin kysymys on, miten pääsee saaristoon.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee tänään esitystä, jonka mukaan Ruissaloon kulkevaa vesibussia kokeillaan kesällä kolmen kuukauden ajan.