Mitä tiedät vuoden 1918 sodasta? – Lataa nyt ilmainen kirja itsellesi

Vuoden 1918 sisällissodasta kertova nettisivusto on nyt avattu. Kuvakaappaus nettisivulta

toimitus

1918. Minä olin siellä. Elämää sodan aikana (1918. Jag var där. Livet under kriget) on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Svenska litteratursällskapet i Finlandin tuottama oppimisaineisto vuoden 1918 tapahtumista.

SKS:n ja SLS:n arkistoissa säilytettävät alkuperäiset asiakirjat ja yksityisten ihmisten kuvaukset sodasta havainnollistavat Suomen historiaa koululaisille. Oppimisaineisto koostuu sekä suomen- että ruotsinkielisestä arkistoaineistosta.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden 2017 ja sisällissodan muistovuoden 2018 merkeissä SKS ja SLS lahjoittavat 25 kappaletta 1918. Minä olin siellä -kirjaa kaikkiin Suomen peruskouluihin ja lukioihin, sekä yhden kappaleen kaikkiin kunnallisiin kirjastoihin.

1918. Minä olin siellä -julkaisun sisältämät arkistoaineistot ovat aikalaiskuvauksia kuten päiväkirjamerkintöjä, kirjeitä, lehtileikkeitä ja valokuvia sekä myöhemmin kirjoitettuja kuvauksia, joissa sisällissodan kokeneet muistelevat tapahtumia jälkeenpäin. Näin rakentuu moniääninen kudelma siitä, miltä todellakin tuntui olla siellä, vallatuissa kaupungeissa, taisteluissa ja vankileireillä.

Kirja ei tule myyntiin, mutta se on vapaasti ladattavissa osoitteessa 1918.finlit.fi

Verkkosivulla julkaistaan myöhemmin lisää aiheeseen liittyvää arkistomateriaalia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut