Turun Flikka ja Poika valitaan 30. kerran – Turkuseura ottaa vastaan ehdotuksia

Janne Koivisto

Turkuseura ottaa vastaan ehdotuksia uudeksi Turun Flikaksi ja Pojaksi. Ehdotuksia voi tehdä huhtikuun loppuun saakka.

Turun Flikan ja Pojan tehtävänä on edustaa kotikaupunkinsa nuoria muun muassaTurun kaupungin, yhdistysten ja muiden yhteisöjen järjestämissä tilaisuuksissa vuoden ajan.

Ensimmäiset Turun Flikka ja Poika, Jaana Ojalainen ja Ari Saharinen, valittiin vuonna 1988. Kilpailun järjestää Turkuseura, jonka 60-vuotisjuhlavuonna 2017 valitaan jo 30:nnet Turun edustusnuoret.

Kilpailuun voi asettua ehdolle 16-24-vuotias nuori, jolla on avoin, rehti ja iloinen luonne. Ehdokkaan ei tarvitse olla syntynyt Turussa, mutta tämän hetken kotipaikka tulee olla Turku. Aktiivisuus kulttuurin, musiikin, liikunnan tai järjestötoiminnan alalla katsotaan eduksi.

Ehdotuksia uusiksi edustusnuoriksi voivat tehdä koulut, erilaiset harrastus- ja muut yhteisöt sekä yksityiset henkilöt. Ehdokkaan suostumus kilpailuun osallistumisesta tulee varmistaa ennen henkilön ilmoittamista kilpailuun.Ehdokas voi myös itse ilmoittaa itsensä kisaan.

Edustusvuoteen sisältyvät juonto- ja muut tehtävät eivät ole palkkatyötä, mutta vuosi Turun Flikkana tai Poikana antaa nuorelle esiintymisvarmuutta ja uusia kokemuksia. Edustusvuodesta saa todistuksen – Turun Flikan tai Pojan titteli on mukava lisä ansioluettelossa.

Kilpailun järjestää Turkuseura–Åbosamfundet. Ehdotukset tulee toimittaa 30.4. mennessä Turkuseuran toimistoon Brinkkalan taloon, Vanha Suurtori 3, tai sähköisesti. Ilmoittautumislomakkeita saa Turkuseurasta sekä kilpailun nettisivuilta www.turunflikkajapoika.fi

Saapuneiden ehdotusten joukosta Turkuseuran raati nimeää finalistit, jotka esitellään yleisölle kesän alussa. Näiden ehdokkaiden joukosta turkulaiset äänestävät Turun Flikan ja Pojan, jotka kruunataan tehtäväänsä Turun päivänä 17. syyskuuta. Tittelien nykyiset haltijat Pihla Koski ja Veikka Partanen jatkavat tehtävässään Turun päivään saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut