Tuntemattomasta sotilaasta julkaistaan elokuvakirja – Koko filmi on nyt purkissa

Tuntemattoman sotilaan filmaamisesta kertova elokuvakirja ilmestyy lokakuun alussa. Itse elokuvan ensi-ilta on 27. lokakuuta. Tommi Hynynen / WSOY

Jari Pietiläinen

WSOY julkaisee lokakuun alussa Jari Olavi Rantalan kirjoittaman Tuntematon sotilas - elokuvakirjan, joka vie Suomen oloissa poikkeuksellisen suuren elokuvatuotannon kulisseihin.

Elokuvakirja on matka Aku Louhimiehen ohjaaman elokuvan tekemiseen, sen kuvauspaikoille ja kameran taakse. Runsaasti kuvitettu teos kertoo Suomen oloissa poikkeuksellisen suuresta elokuvatuotannosta ja nostaa päähenkilöiksi sekä Linnan luomat ”tuntemattomat sotilaat” että elokuvan työryhmän. Teos ilmestuu 3. lokakuuta 2017.

Aku Louhimiehen kanssa elokuvaa käsikirjoittanut Rantala seurasi kuvauksia koko kuvausjakson ajan.

– Koko Tuntemattoman sotilaan kuvausprosessin seuraaminen on ollut minulle käsikirjoittajana ainutlaatuinen kokemus. Toivon, että tämä kirja avaa lukijalle elokuvatyötä useasta näkökulmasta, niin kameran edessä kuin sen takanakin, Rantala arvioi.

WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen pitää Väinö Linnaa yhtenä WSOY:n suurimmista kirjailijoista itsenäisen Suomen 100-vuotisen historian aikana.

– Tuntemattoman sotilaan alkuperäisteoksen kotina WSOY on ilolla mukana saattamassa tarinaa uuteen muotoon. Uudet lukijat ja uudet sukupolvet ansaitsevat oman aikakautensa tulkinnan Tuntemattoman sotilaan tarinan pitkässä jatkumossa, Julkunen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut