Alhainen äänestysprosentti huolestuttaa Turussa – puolueet järjestävät yhteisen paneelikiertueen

Janne Koivisto

Turun poliittiset kunnallisjärjestöt yrittävät nostaa äänestysaktivisuutta yhteisellä paneelikiertueella. Kunnallisjärjestöt järjestävät yhteistyössä yhdistysten ja yritysten kanssa 24 paneelikeskusteluaennen huhtikuun kuntavaaleja.

Poliittisen osallistumisen vähäisyys ja äänestysaktiivisuuden lasku ovat puolueiden yhteinen huolenaihe. Yhteinen kiertue lähti liikkeelle kokoomuksen aloitteesta.

– Piti keksiä jotain uutta, ja yhteistyöstä muodostui ratkaisun avain. Toivottavasti mahdollisimman moni turkulainen löytää itseään kiinnostavan aiheen ja tulee mukaan keskusteluun. Luotan, että äänestämisestäkin innostuu, kun pääsee kosketuksiin päätettävien asioiden ja ehdokkaiden kanssa, Turun kokoomuksen puheenjohtaja Sini Ruohonen sanoo.

Sosiaalidemokraattien Turun toiminnanjohtajaPetja Raaskanäkee paneelit loistavana tapana jalkauttaa politiikkaa kaikkialle Turkuun.

– Yhteistyö yhdistysten ja yritysten kanssa on taannut, että paneeleita järjestetään monipuolisesti eri kaupunginosissa ja eri teemojen ympärillä.

Kiertueen ajatus on, että kumppaneiksi valikoituneet yhdistykset päättävät paneelille ajan ja paikanja puolueet järjestävät sopivat panelistit ja tarvittaessa juontajan.

Turun vihreiden vaalipäällikköEmmi Lehtinenkorostaa, että konseptilla haluttiin tehdä politiikasta helpommin lähestyttävää myös uusille toimijoille.

– Osalla Turun järjestökentän toimijoista onrunsaastikin kokemusta paneelien järjestämisestä, muttahalusimme rohkaista myös uusia toimijoita mukaan. Tällainen yhteistyökonsepti madaltaa kynnystä, ja helpottaa paneelien järjestämistä. Paneelien tarkoitus on monipuolisilla teemoillaan tuoda politiikka lähemmäs turkulaisia.

Perussuomalaisten Turun valtuustoryhmän puheenjohtajaVille Taviototeaa puolueen arvostavan demokratiaa ja toivovan ihmisten seuraavan aktiivisesti Turun kuntapäätöksentekoa.

– Vaalipaneelin kuunteleminen on yksi tapa äänestäjille havaita puolueiden eroja.

Jokainen kahdeksasta kunnallisjärjestöstä järjestää kolme paneelia, joten yhteensä paneeleja järjestetään 24.

Puolueet toivovat, että paneelin järjestämisestä kiinnostuvat yhdistykset ja yritykset ovat heihin jatkossakin yhteydessä.

– Otamme mielellämme järjestääksemme lisääkin paneeleita, mikäli sellaisille löytyy tilausta. Turku tarvitsee yhteisöllisyyttä, Turun kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jari Viherlampi kertoo.

Lisätietoja paneeleista löytyy Facebookista sivultaHyvä Turku -vaalikiertue

Kommentoi

Palvelut