Kokoomus tavoittelee kasvua ja väläyttää veroprosentin laskua

KUNTAVAALIT Kokoomuksen vaalitavoitteissa Turku kasvaa, ja sen myötä lisääntyy myös hyvinvointi. Sote-uudistuksen myötä keskusteluun tuodaan myös veroalennus.

Lauri Kattelus ja Sini Ruohonen. Arkistokuva. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Turun Kokoomus esittelee vaaliohjelmaansa sloganilla Turku - kasvun paikka. Kasvu luo puolueen mukaan kehittymisen edellytykset.

– Kasvu mahdollistaa hyvinvoinnin ja hyödyttää asukkaita ja yrityksiä. Näin kaupunkia on helpompi kehittää, tiivistää Turun Kokoomuksen puheenjohtaja Sini Ruohonen

Sote-uudistuksen myötä kunnat voivat puolueen mukaan keskittyä esimerkiksi sivistys- ja hyvinvointipalveluiden tuottamiseen. Uudistuksen myötä myös Turun veroprosenttia on mahdollista laskea.

– Sitä harkitaan vahvasti. Se riippuu tosin myös siitä, miten talous on tasapainossa, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lauri Kattelus pohtii.

Ohjelmassa painottuu yrittäjämyönteisyys. Lähtökohtana on jatkaa Turun seudun vahvaa vetovoimaa. Tässä painotetaan kaavoitusprosessien nopeuttamista.

– Poukkoileva päätöksenteko on kaupunkisuunnittelulle haitallista. Kunnallista kaavoitusta on lisättävä ja hillittävä valituskulttuuria. Yrityksillä pitää olla luottamus siihen, että hankkeet myös toteutuvat, Ruohonen toteaa.

Kaavoitusta voidaan kokoomuksen mukaan nopeuttaa kumppanuuskaavoituksella sekä asukkaiden kuulemisella.

– Asukkaat eivät valita, kun heidät otetaan jo alkuvaiheessa mukaan suunnitteluun, Kattelus muistuttaa.

Painoa kokoomus panee ohjelmassaan myös varhaiskasvatukseen ja koulutukseen. Maksuton osa-aikainen varhaiskasvatus halutaan taata kaikille. Lisäksi ryhmäkoot halutaan pitää kohtuullisina.

Myös monipuoliset kulttuurin, liikunnan ja vapaa-ajan palvelut ovat puolueen agendana.

– Lasten ja nuorten liikkumisen pitää olla mahdollisimman edullista kaikille kaupunkilaisille, Ruohonen tiivistää.

Kommentoi

Palvelut