Parhaat makkaraperunat löytyvät täältä

GRILLIRUOKA Turkulaisen lukijaäänestyksen voitti Martinsillan Grilli.

Martinsillan Grillillä on Turussa kaksi grilliä. Raunistula on paikoista uudempi. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Martinsillan Grilli vei voiton Turkulaisen epävirallisessa kaupungin parhaat makkaraperunat –äänestyksessä Ääniä annettiin netissä yli 3000, joista voittaja keräsi 34prosenttia eli yli tuhat ääntä.

Martinsillan Grillin yrittäjä Mikko Nohkola on voitosta iloinen. Hän uskoo menestyksen salaisuutena olevan laatuun panostamisen.

– Hyvä peruna ja kunnon paistimakkara, omat kastikkeet ja tuoreet raaka-aineet. Niillä pystytään erottumaan kilpailijoista, Nohkola tuumii.

Nohkolan mukaan makkaraperunat on vuosien saatossa säilyttänyt suosionsa grillin ykköstuotteiden joukossa. Menekki on tosin vahvaa myös kahden nakin lihiksillä, valkosipulihodarilla ja hampurilaisilla.

Martinsillan Grillillä on Turun katukuvassa useiden kymmenien vuosien historia. Moni muistaa vielä pienen neliömäisen kioskin jokirannassa. Sitä piti Nohkolan isoäiti.

Sillan pielen pikkukioski sai uhkeammat muodot 1990-luvun puolivälissä. Vuonna 1998 Mikko otti eläkkeelle jääneen isoäidin hommat hoitoonsa, ja 2000-luvun alussa grilli laajeni jälleen hieman. Uusi luku grillihistoriaan kirjoitettiin vielä kymmenisen vuotta sitten, kun Nohkola avasi Raunistulaan toisen Martinsillan Grillin.

Kun Mikko aloitti grillin vetämisen, hän oli reilu parikymppinen. Nyt uraa on takana liki kaksikymmentä vuotta, ja tuloksiin hän on tyytyväinen.

– Olemme pystyneet säilyttämään tasaisen kasvun niin euro- kuin asiakasmäärissäkin. Mukavasti on pärjätty. Vahvuutemme on hyvä asiakaspalvelu ja tasainen laatu.

Henkilökuntaa kahdella grillillä on kaikkiaan parisen kymmentä - osa porukasta on opiskelijoita ja osa-aikaisia.

Molemmissa Martinsillan Grilleissä on samat tuotteet, mutta asiakaskunnassa on eroja.

– Esimerkiksi jokirannassa keskiostos on aavistuksen pienempi. Eli voidaan ostaa vaikka se yksi hodari ja jatkaa matkaa. Raunistulassa taas on autokaista ja tullaan ostamaan esimerkiksi koko perheelle ruoat mukaan.

Vaikka kilpailua Turussakin riittää, uskoo Nohkola perinteisen grillin pitävän pintansa tulevaisuudessakin.

– Vegejuttu näyttää vahvistuvan, ja hyvä, että tulee lisää valikoimaa markkinoille. Meiltä tullaan kuitenkin hakemaan sitä grilliruokaa.

Grilliäänestys

Turkulainen toteutti epävirallisen makkaraperuna-äänestyksen tammi-helmikuun vaihteessa nettiäänestyksenä

netin kautta annettiin ääniä reilu 3000

Martinsillan Grilli keräsi äänestyksessä eniten eli 34 prosenttia äänistä

kaikkiaan ääniä annettiin yli 20 grillille

vaikka äänestyksessä tiedusteltiin nimenomaan Turun parhaita makkaraperunoita, ääniä annettiin myös muun muassa Raisioon ja Kaarinaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut