Mielipide: Puisto täynnä huveja

Elina Sandelin muistuttaa, että Kupittaanpuisto on jo vetovoimainen kohde lapsiperheille. Teija Uitto

toimitus

Turussa lämmitellään tasaisin väliajoin keskustelua huvipuiston rakentamisesta kaupunkiin. Viimeksi ajatuksen toi esille Turkulaisessa (1.2.) kokoomuksen Niko Aaltonen Perusteluksi huvipuistolle esitetään lapsiperheiden matkailukohteen puute.

Esitys pohjautuu Turun kaupungin huonoon tuntemukseen, koska kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä on jo nyt erittäin vetovoimainen ja toimiva kohde lapsiperheille. Kupittaanpuistossa on Seikkailupuisto monipuolisine palveluineen ja ohjelmineen, liikennepuisto polkuautoineen, uudistettu Unelmien leikkipuisto, pomppulinna, Kupittaan maauimala, urheiluhalli, lintupuisto ja laaja avoin viheralue, jossa voi pelata, leikkiä tai vaikka pitää piknikin.

Lapsiperheille suunnattujen vapaa-ajanvietto kohteiden ei tarvitse olla aidattuja ja maksullisia. Kaikkialla hallitseva kulutuskulttuuri estää näkemästä sitä, että lapsiperheiden vapaa-ajanviettomahdollisuuksia voidaan kehittää jo olemassa olevien hyvien ei-kaupallisten palveluiden pohjalta.

Huvipuiston sijaan esitän, että lapsiperheiden vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kehitetään muun muassa Kupittaanpuiston polkuautojen ja pomppulinnan maksuista luopumalla. Usein parhaimmat palvelut ovatkin maksuttomia ja kaikille avoimia. Kokoomuksen huvipuisto-esitys herättää epäilyksen siitä, että halutaan kaupungin tukea yksityiselle hankkeelle, joka on liian riskialtis toteutettavaksi yksityisillä varoilla.

Elina Sandelin

Kaupunginvaltuutettu (vas)

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut