Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seilistä tehdään luontomatkailukohde – kahvila ja ravintola jo kevääksi auki

Seilistä tehdään jo tulevaksi kesäksi luontomatkailukohde. Turun yliopisto on vuokrannut Skärgårdskompanietille osan saaren tiloista.

Yhtiön toimitusjohtajan Herrick Rambergin mukaan matkailutoimintaa kehitetään saaren ainutlaatuista historiaa ja luontoa kunnioittaen. Skärgårdskompaniet on vetänyt matkailutoimintaa Örön saarella jo kaksi vuotta.

– Öröstä meillä on jo positiivisia kokemuksia siitä, että kun ihmisiä opastetaan, eivät he jätä sinne roskia eivätkä tuhoa luontoa, Ramberg sanoo.

Rambergin mukaan Seiliin halutaan jo keväällä tarjota kunnon kahvila-, ravintola- ja majoituspalvelut. Asiaa auttaa, että moni pakollinen asia saarella on jo valmiina.

– Aika touhulla aloitetaan ja isoja asioita toki on tehtävänä, mutta Örössä aloitimme vuoden alussa 2015 tyhjästä ja 4. kesäkuuta kaikki oli pystyssä.

Palveluiden laajentamisen myötä matkailijoille on luvassa mahdollisuus päästä aiemmin yleisöltä suljettuna olleeseen päärakennukseen. Siitä avataan matkailijoille rakennuksen keskiosa ja keittiösiipi.

Matkailuun panostaminen nähdään yliopistossa selvänä lisäarvona omalle tutkimustoiminnalle. Yliopiston tutkimusyksikkö jatkaa toimintaansa Seilissä - tilat vain muuttuvat.

– Ihmisen vaikutukset luontoon ja ympäristöön ovat aiheita, jotka kiinnostavat ihmisiä. Niistä voi tehdä yleisölle helposti lähestyttäviä, ja Seili avaa mahdollisuuden kertoa asioista yleisölle, yliopiston biodiversiteettiyksikön johtaja Ilari E. Sääksjärvi muistuttaa.

– Haluamme pyrkiä lisäämään erityisesti lasten ja nuorten mielenkiintoa siihen, mitä luonnossa tapahtuu. Matkailupuoli on oivallinen väline tämän kiinnostuksen lisäämiseen, yliopiston rehtori Kalervo Väänänen lisää.

Turun yliopisto järjestää kevään aikana saarelaisille ja saaristolaisille keskustelutilaisuuden Seilin kehittämiseen liittyen.

Seilin saaressa on käynyt vuosittain noin 9000 vierasta. Määrän uskotaan panostusten myötä moninkertaistuvan.