Oletko käynyt? Joku näistä kohteista valitaan vuoden parhaaksi museoksi

Vantaalta ja etenkin Myyrmäestä löytyy runsaasti katutaidetta. Pian sitä on luvassa entistä enemmän, kun Artsin Seinähullu Vantaa -hanke käynnistyy. Don Lehtinen

Jari Pietiläinen

Vuoden museo 2017 -palkinnon finalistit on valittu. Neljä loppukilpailuun päässyttä museota ovat Lenin-museo, Helsingin kaupunginmuseo, Päivälehden museo ja Vantaan taidemuseo Artsi. Näistä ensimmäinen sijaitsee Tampereella, kaksi seuraavaa Helsingissä ja neljäs Vantaalla.

Myös Vuoden viestintäteko 2017 -kilpailun kolme loppukilpailijaa on valittu. Ne ovat Hotelli- ja ravintolamuseon, Lotta-museon, Teatterimuseon ja Vantaan kaupunginmuseon yhteinen näyttely- ja tapahtumakokonaisuus Rakkauden tiloja, Visavuoren museon Visavuoren kokoelmat kommentoimassa nykyaikaa somessa ja Vantaan taidemuseo Artsin Graffitin merkitys yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kilpailu etenee lähikuukausina, kun palkintoraati vierailee finalistimuseoissa. Voittajat julkistetaan Valtakunnallisilla museopäivillä, jotka järjestetään Raumalla 8.–10. toukokuuta.

Suomen museoliiton ja ICOMin Suomen komitean Vuoden museo -palkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Museon toiminta on myös tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle.

Vuoden viestintäteko -palkinnolla puolestaan huomioidaan onnistunut ja positiivisesti erottuva museoalan viestintäteko. Halutessaan raati voi myöntää myös Vuoden erikoispalkinnon.

Palkintoraatiin kuuluvat Maija Ekosaari, Selma Green, Pirjo Hamari, Teemu Keskisarja, Tuuli Rajavuori, Johanna Selkee jaPauli Sivonen Sihteerinä toimii Eeva-Liisa Taivassalo Suomen museoliitosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut