Skanssin alueelle paljon uusia asuntoja – tältä ne näyttävät

RAKENTAMINEN Kauppakeskuksen naapuriin nousee jo lähiaikoina satoja asuntoja.

Etualan kolmikerroksiset talot aloitetaan ensi vuonna. Talot tulevat Skanssinkadun ja Itäkaaren kulmaan. LPR Arkkitehdit

Tomi Kangasniemi

Skanssiin valmistuu lähiaikoina paljon uusia asuntoja. TVT Asuntojen 114 asunnon kohteen rakentaminen alkoi syyskuun lopussa Skanssintorin laidalle.

TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forssin mukaan Turussa on pulaa laadukkaista vuokra-asunnoista.

– TVT:llä on vuosittain yli 7000 asunnonhakijaa, joista pystymme tarjoamaan asuntoa vain murto-osalle. Siksi uudisrakennushankkeen käynnistyminen on yhtiölle todella tärkeää.

Forssin mukaan yhä useampi haluaa asua kaupunkialueella, ja tässä Skanssilla on vahvuutensa. Palvelujen läheisyyttä ja sujuvia liikenneyhteyksiä arvostetaan.

TVT:lle tulee Bastioninkadulle kahteen kerrostaloon asuntoja, joiden koko vaihtelee 30:stä reiluun 80:een neliöön.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on hyväksynyt hankkeen toteuttamisen korkotukilainakohteena. Kohteen pääurakoitsijana toimii Hartela Oy, ja uusien vuokrakotien ennakoidaan valmistuvan kesäkuussa 2018.

Myös Skanssinkadun ja Itäkaaren kulmaan rakennetaan asuntoja. YH Kodit toteuttaa alueelle kaikkiaan noin 600 asunnon korttelin, jossa on tarjolla erilaisia asumismuotoja omistusasumisesta vuokra-asumiseen sekä asuntotyyppejä perinteisistä kerrostalo- ja rivitaloasunnoista loft-asuntoihin.

Ensimmäinen yhtiö on As Oy Skanssin Avain, jossa asuntojen koot vaihtelevat reilusta 40:stä vajaaseen 70 neliöön. Talojen katutason asunnoissa on oma piha.

Pienkerrostalon asunnot ovat jo ennakkomarkkinoinnissa, ja asuntoja markkinoivan Huoneistomarkkinoiden mukaan kolmekerroksisten talojen asunnoista yli puolet on jo varattu. Näin rakentamiseen päästäneen ensi vuoden alkupuolella.

Skanssin Avaimen kanssa samaan aikaan toteutetaan sisäpihan Skanssinkadun puoleiseen reunaan sijoittuvat kaksi viisi ja puolikerroksista kerrostaloa, joihin on suunnitteilla palveluasumista. Lisäksi kortteliin tulee vielä rakennus Uittamon puolelle aluetta.

Skanssiin älykästä energiatuotantoa

merkittävä osa koko Skanssin alueen suunnitelmaa ovat uudenlaiset energiaratkaisut

erillisen hankkeen kautta tähtäimessä on, että Skanssissa on vuoteen 2030 mennessä uudenlainen kaukolämpöverkko, jossa myös asukkaat voivat toimia lämmöntuottajina

lämmöntuotanto tapahtuisi esimerkiksi lämpöpumppujen, energiapaalujen ja aurinkokeräimien avulla

Skanssissa arvioidaan vuonna 2030 olevan jo noin 8000 asukasta

Kommentoi

Palvelut