Teatterisilta muuttuu mielikuvitusmaailmaksi: 200 kuusta, eläinten ääniä, kuiskintaa ja valoja

JOULU Turun kaupunki panostaa joen kävelysiltojen jouluilmeeseen.

Havainnekuva tulevasta Teatterisillasta. Kuuset tuotiin paikalle jo viiikon puolivälissä. Janne Auvinen

Teemu Nurmi

Turun Aurajoen ylittävät kävelysillat Kirjastosilta ja Teatterisilta muuttuvat 27. marraskuuta alkaen Satusilloiksi, mikä tarkoittaa niiden olemusten täydellistä muuttamista muutamaksi viikoksi.

Kirjastosillasta tulee Satusilta ensimmäisenä adventtisunnuntaina kello 16.30. Se saa jouluisen valaistuksen ja äänimaailman.

– Ääni on vaimeaa taustamusiikkia, jonka voi kokea, kun kävelee sillalla. Musiikki on melodista, klassista ja instrumentaalista, projektissa mukana oleva Kari Veijonen kertoo.

Teatterisillan satumaisuuden avajaiset ovat sunnuntaina kello 17. Sillasta tulee täysin erilainen kuin Kirjastosillasta. Sillan molempia puolia koristaa yhteensä peräti 200 kuusta eivätkä kuuset ole mitään pikkujoulukräkejä.

– Jotkut ovat ihan neljämetrisiä, sillä siltaa reunustaa neljä metriä korkea kuusimetsäaita, Veijonen sanoo.

Teatterisillalle rakennetaan mielikuvitusmaailma, joka on suunnattu erityisesti lapsille. Sillalla voi kulkea kuin metsän keskellä: sen varmistavat valo-ohjelma ja metsän eläinten äänet.

– Siellä voi kuulla myös kuiskintaa, Kari Veijonen paljastaa.

Joulukaupungin yhteistyökumppanit lahjoittavat avajaisyleisön 2000 ensimmäiselle lapsivieraalle led-lamput Teatterisillan avajaisissa. Lamppujen jako tapahtuu Itäisellä ja Läntisellä Rantakadulla Teatterisillan ja Auransillan välillä kello 16.30 alkaen. Samalla tuetaan Pelastakaa Lapset ry:n Turun paikallisyhdistysten toimintaa lasten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Satusiltojen suunnittelusta ovat vastanneet valo- ja äänisuunnittelijat Janne Auvinen, Eero Auvinen ja Petteri Unkila ja toteutuksesta Bright Finland. Toteutuksessa yhteistyökumppaneina ovat Kuntec Oy ja Turku Energia. Satusillat valoineen ovat avoinna aina loppiaiseen asti.

Turun kaupunki haluaa paljon palautetta Satusilloista. Joka tapauksessa asiasta halutaan perinne.

– Tämän vuoden Satusilloista saamme kokemusta siitä, miten silloilla voidaan hyödyntää valoa ja ääntä innovatiivisesti esimerkiksi tapahtumien yhteydessä, kaupunginjohtaja Aleksi Randell sanoo.

Kommentoi

Palvelut