Turussa harpataan tulevaisuuteen – Autoon varaosia 3D-tulostuksella

Oili Jalonen Oy:n Veli-Matti Jalonen, WebAition Teijo Pöyhönen  ja 3DTech´in Tomi Kalpio esittelivät uutta yhteistyötään Turussa tiistaina. Onni Larri

Teija Uitto

Turun seudulla toimivat Oili Jalonen Oy, 3DTech Oy ja WebAitio Oy rakentavat yhdessä varaosapalvelun tulevaisuutta. 3DTech-konsepti tuo kokonaan uuden ulottuvuuden tulevaisuuden varaosaliiketoimintaan.

– Tulevaisuuden resurssiniukassa maailmassa kuluttajat ja autokorjaamot voivat ostaa korjattavaan ajoneuvoon entistä useammin joko ympäristöystävällisen käytetyn ja huolletun varaosan tai jos sellaista ei löydy, voimme tulostaa tarvittavan varaosan jopa alkuperäistä parempana, personoituna tai kokoonpanon yhtenä toiminnallisena osana, Oili Jalonen Oy:n Veli-Matti Jalonen ja 3DTech´in Tomi Kalpio kertovat.

– Myös metallien 3D-tulostus on kovaa vauhtia tulossa ja aiomme seurata tilannetta tarkkaan.

Vielä toistaiseksi ei ole saatavilla 3D-tulostettuja varaosia ja varsinkin ajoneuvoissa niiden kestävyydelle ja luotettavuudelle asetetaan luonnollisesti erityisvaatimuksia.

Oman panoksen kolmen yrityksen yhteistyöhön tuo WebAitio Oy, jonka voolerCHAT -palvelulla asiakas voi olla suoraan yhteydessä varaosamyyjään ja välittää älypuhelimellaan livekuvaa varaosasta, jota tarvitsee.

Yrityksiä yhdistää myös yhteistyö Bastu-verkostossa, joka on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen koordinoima yrittäjälähtöinen verkosto. Sen tavoitteena on luoda kiertotalouden mahdollisuuksista uutta liiketoimintaa erityisesti Turun seudulle ja Varsinais-Suomeen. Turun kaupunki ja Sitra rahoittavat Bastu-verkoston toimintaa, joka on osa Sitran ja kaupungin kolmivuotista yhteistyötä kiertotalouden edistämiseksi alueella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut