Autiotalossa-musikaali tuo Dingon takaisin - Pääroolissa Ari Koivunen

Autiotalossa-musikaalissa kuullaan 80-luvun parhaimpia suomirock-hittejä. Palatsiteatteri

toimitus

Autiotalossa-musikaali kertoo 80-luvun rock-ilmiöstä, kun Dingo aiheutti maanlaajuisen hysterian. Samaan aikaan esiin ponnahtivat Yö, Mamba ja Eve ’Suomen Liverpoolista’. Dingon synnyttämä hysteria vaikutti laajasti myös muiden bändien ihannointiin kuten Popedaan, joka sai ensikertaa kokea hysteerisesti kirkuvan ja hiuksia repivän yleisön.

Autiotalossa-musikaalissa käydään läpi Dingon ja Yön valtava nousu suosioon, Mambaa ja Eveä unohtamatta. Musikaalissa kuullaan myös Popedan upeimpia hittejä.

Tarinan keskiössä on tamperelainen perhe, joka on musiikillisesti jakautunut kahteen leiriin: perheen naisiin, jotka fanittavat Dingoa ja muita porilaisia yhtyeitä sekä perheen miehiin, jotka uskovat Popedaan ja manserockin voimaan. Nipa Neumannina nähdään Idols-voittaja Ari Koivunen.

Koivunen voitti vuonna 2007 Idolsin ja on tämän jälkeen keikkaillut aktiivisesti ympäri maailmaa Amoral-yhtyeensä kanssa. Viime aikoina Ari on myös tehnyt päärooleja Palatsiteatterin musikaaleissa David Bowiena, Mike Monroena ja nyt Nipa Neumannina.

– Sattuman vei teatterin pariin ja hyvät roolisuoritukset ovat poikineet uusia töitä musikaalien parissa. Onhan tämä hemmetin kivaa työtä, kun työporukka on niin loistava, Koivunen kehuu.

– 1980-luvun Dingo-hysteria on minulle hieman vieras, sillä olin hiukan liian nuori ilmiölle, mutta ovathan musikaalin kappaleet jokaiselle tuttuja: Dingoa, Popedaa, Yötä.

Koivunen kertoo, että aluksi tuntui hassulta tulkita biisejä suomeksi, kun on pääasiassa laulanut vain englannin kielellä. "

Ari Koivusen kanssa lavalla Turun VPK:n talolla nähdään myös muun muassa Pate Mustajärvenä Teemu Rajamäki (Uniklubi, Jupiter), Olli Lindholmina Miro Honkanen ja Tero Vaarana Ari Myllyselkä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut