Maarit Tyrkön kohumuistelmista elokuva – Kuka näyttelee Urkkia?

Toimittaja Maarit Tyrkön ja presidentti Urho Kekkosen suhteesta suunnitellaan kokoillan elokuvaa. WSOY

Jari Pietiläinen

Elokuvatuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productions on allekirjoittanut tietokirjailija Maarit Tyrkön kanssa optiosopimuksen Tyttö ja nauhuri-sekä Presidentti ja toimittaja-teosten filmatisointisoinnin yksinoikeudesta kokoillan elokuvaan.

– Maarit Tyrkön kirjat tarjoavat meille mahdollisuuden kertoa nuoren tytön tarinan vallan keskiössä muutosten aikakaudella. Tämän tarinan kautta pääsemme lähelle suurmiehen sisintä, verevää ja samalla aitoa ihmistä – rakastavaa presidenttiä, toteaa tuotantoyhtiötä edustava elokuvatuottaja Ilkka Matila

Elokuvan roolitus on vielä avoinna eli tässä vaiheessa ei ole tietoa siitä, kuka näyttelee Tyrkköä ja kuka tasavallan presidentti Urho Kekkosta

Maarit Tyrkkö kertoo luottavansa tuottaja Matilan huippuhyvään ammattitaitoon ja osaamiseen.

– Luotan hänen makuunsa ja tapaansa tehdä kirjoistani omanlainen taideteos. Keskusteluissa on selvinnyt, että Matilan näkökulma on tytön ja toimittajan tie ja elämä. Se kertoo 1970-luvusta ja ajan ilmapiiristä sellaisena kuin kirjojen nuori nainen sen kokee tempauduttuaan mukaan vallan sisäpiiriin, Tyrkkö kertoo.

Tarinassa painon saa myös arki, rakkaus arkipäivässä, se liikkuu niin julkisuudessa kuin salatussa yksityisyydessäkin.

Tyrkön kirjoittama Tyttö ja nauhuri -muistelmateos julkaistiin vuonna 2014. Teos kertoo nuoresta tytöstä, joka halusi toimittajaksi ja päätyi Suomen Kuvalehden kautta tasavallan presidentin läheiseksi.

Kuluvan vuoden elokuussa ilmestynyt Presidentti ja toimittaja-teos on avoin ja rehellinen kuvaus Kekkosen elämästä läheisen ihmisen silmin.

Ilkka Matilan tuottamia elokuvia ovat muun muassa Vadelmavenepakolainen (2014) sekä palkitut Äideistä parhain (2005) ja Rukajärven tie (2000).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut