Turun vihreät: Opetusryhmät eivät saa kasvaa, vuokra-asuntojen saatavuus turvattava

Turun Vihreiden valtuustoryhmä haluaa lisää rahaa sivistystoimialan budjettiin vuodelle 2017 ja torjua sosiaali- ja terveysmaksujen korotukset.

– Hallitus leikkaa kunnilta paljon, mutta me haluamme pitää kiinni siitä, etteivät peruskoulujen opetusryhmien koot kasva nykyisestä. Myös esitetyt leikkaukset ammatilliseen koulutukseen ovat liian kovia, tiivistää valtuustoryhmän puheenjohtaja Niina Ratilainen

Vihreiden tavoitteena on pitää huoli, että kaavoituksessa otetaan huomioon kaupungin väestönkasvu. Samalla tulee varmistaa vuokra-asuntotuotannon vastaaminen kysyntään nähden.

– Turun asukasmäärä kasvaa ja telakan hyvään työllisyystilanteeseen kaupungin pitää vastata lisäämällä kohtuuhintaista asumista, lisää kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Elina Rantanen

Vihreiden valtuustoryhmä haluaa määritellä kaupungin energiansäästötavoitteet ja koota ne Hiilineutraali Turku -kärkihankkeen alle. Lisäksi Katariinan luonnonsuojelualueen kulumista halutaan ehkäistä kehittämällä opastusta ja ohjausta.

Vihreiden valtuustoryhmä haluaa lisätä investointilistalle konserttitalon remontoinnin hankesuunnitelman vuodelle 2017.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut