Turku muutti omakotitonttien hinnoittelua - Tontti jopa tuhannella eurolla!

Turkulaisen toimitus

Turun omakotitonttien hintoja on pidetty kovina verrattuna naapurikuntiin. Jatkossa Turusta voi saada pienen tontin jopa noin tuhannella eurolla.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vahvisti keskiviikkona uudet vyöhykehinnat.Turun pohjoisosissa tonttien hinnat ovat 13 euroa neliöltä. Pienen tontin voi siis ostaa noin tuhannella eurolla. Keskustassa tonttien vyöhykehinta on 72 euroa neliöltä.

Turun kaupunki pyrkii myös selkeyttämään ja yksinkertaistamaan omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteita. Jatkossa tonttien luovuttaminen tehdään avoimen tarjouskilpailun ja vyöhykehintaan perustuvan haun kautta. Lapsiperhetonttikiintiöstä luovutaan, koska yhä useammat lapsiperheet hakevat jatkuvan haun tontteja ja tarjoustontteja.

Uudistetut periaatteet tulevat voimaan 1.1.2017

Turussa valmistuneiden asuinpientalojen määrä vuosien 2005–2014 välissä on lähes puolittunut.

- Vaikka rakentaminen on ennätysvilkasta, pientalorakentaminen on hiipunut.Vuosina 2006 ja 2007 pientaloja valmistui noin 240 vuodessa, mutta vuonna 2014 enää 128. Valtakunnallisesti pientalorakentamisen trendi on ollut samanlainen ja jopa jyrkempi, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin Kiinteistöliikelaitokselta summaa.

Kommentoi

Palvelut