Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fabriikkiin valmistuu ensimmäiseksi Fortuna

ASUMINEN Rakennusala käy nyt kuumana Turussa. Tästä esimerkki on Logomon naapuriin rakentuva Fabriikki, joka tuo alueelle lähivuosina jopa yli tuhat asuntoa.

Turussa on käynnissä ennennäkemätön rakennusbuumi. Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin mukaan niin rakennusalan kuin muidenkin alan barometrit näyttävät nyt ylöspäin. Vastaavaa ei ole nähty sitten vuoden 2008.

– Turussa ja Turun seudulla on nyt hyvää nostetta, ja asuntokysyntä kohdistuu nyt myös Turkuun eikä ympäröiville alueille.

Randellia komppaa YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas

– Kaupunki hehkuu, kun sitä Helsingin suunnasta katsoo. Moni kaupunginjohtaja kadehtii nyt Turkua.

Randell ja Kauniskangas olivat muuraamassa uuden Fabriikki-alueen ensimmäisen asuintalon peruskiveä. Molemmat ovat tyytyväisiä siihen, että vanhan VR:n konepajan alue herää nyt eloon.

– Turkulaiset ovat aina mieltäneet, että tämä on kaukana, kun se on toisella puolella rataa. Linnuntietä Logomoon on matkaa kuitenkin vain 800 metriä, Randell muistuttaa.

Alue tuleekin linkittymään keskustaan aivan uudella tavalla, kun uusi silta valmistuu yhtä aikaa Fortunan kanssa vuonna 2018.

Fabriikin asemakaavan valmistelu aloitettiin jo kymmenen vuotta sitten. Alueelle on kaavoitettu noin 30 asuintaloa kolmeen kortteliin, mikä tarkoittaa noin tuhatta asuntoa.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan alueen keskustanpuoleiseen reunaan kuusi asuinkerrostaloa ja noin 300 asuntoa.

Toinen vaihe rakennetaan alueen keskelle tulevan Tenderipuiston toiselle puolelle. Kolmannessa vaiheessa rakentuu Köydenpunojankatuun kortteli, joka sisältää myös mittavan 450-metrisen "käärmetalon".

YIT on tyytyväinen Fabriikin vastaanottoon. Esimerkiksi Fortunan 82 asunnosta on varattu jo lähes kaikki. YIT:ssä uskotaankin, että keskustan tuntumassa olevat alueet ovat omiaan houkuttelemaan asukkaita.

– Kaupunkirakenne tiivistyy ja työpaikat, harrastukset ja julkinen joukkoliikenne halutaan lähelle. Näin voidaan vähentää myös yksityisautoilun tarvetta, Kauniskangas kiteyttää.