Uusin Tuntematon ensi-iltaan tasan vuoden kuluttua – Katso tuore näytevideo klassikosta

Jari Pietiläinen

Ohjaaja Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan ensi-iltapäivämäärä on juuri paljastettu: filmi tulee kaikkien nähtäväksi päivälleen vuoden kuluttua, 27. lokakuuta 2017. Tämän kunniaksi elokuvan tekijätiimi on julkistanut suurelle yleisölle ensimmäisen niin sanotun tiiserin.

KirjailijaVäinö Linnan romaaniin perustuvan elokuvan kuvaukset on vuoden 2016 osalta saatu päätökseen. Helmikuussa on vielä luvassa kuvausten talvijakso.

– Nyt on takana 71 päivää vaativia kuvauksia. Lähikuukaudet valmistelemme vielä talvijaksoa ja leikkaamme jo kuvattua materiaalia. Ajattelen joka päivä olevani etuoikeutettu, että saan tehdä tämän elokuvan. Odotan innolla talven haasteita, kertoo ohjaaja Louhimies.

Suurelokuva perustuu Tuntematon sotilas -teoksen lisäksi Väinö Linnan sensuroimattomaan alkuperäisteokseen Sotaromaani

Elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Eero Aho unohtumattoman Rokan tulkitsijana, Paula Vesala Rokan vaimona Lyytinä ja Jussi Vatanen vänrikki Koskelana.

Muita keskeisiä roolejamiehittävät Johannes Holopainen vänrikki Kariluotona, Aku Hirviniemi alikersantti Hietasena, Samuli Vauramo luutnantti Lammiona ja Juho Milonoff sotamies Honkajokena.

Sotamies Rahikaisen roolin tekee Andrei Alén, alikersantti Lahtisen Joonas Saartamo, sotamies Vanhalan Hannes Suominen ja Suden ”Suentassun” Arttu Kapulainen