Meyer Turku sai jälleen kaksi risteilijätilausta - Tilaajana Royal Caribbean Cruises

Kuvituskuva Tomi Kangasniemi

Turkulaisen toimitus

Meyer Turku on allekirjoittanut aiesopimuksen kahden uuden sukupolven risteilyaluksen tilauksesta yhdysvaltalaisen Royal Caribbean Cruisesin kanssa. Laivat toimitetaan vuosina 2022 ja 2024. Isot risteilijäalukset kantavat projektinimeä ”Icon” ja edustavat uutta, LNG-käyttöistä risteilijäalusten sukupolvea. Laivoissa otetaan käyttöön myös useita innovaatioita, kuten polttokennoteknologia energianlähteenä.

- Olemme rakentaneet yhteistyössä Royal Caribbeanin kanssa useita uraauurtavia laivoja kuten Oasis, Celebrity Solstice, Quantum ja Mein Schiff –alukset. Olemme kiitollisia, kun Royal Caribbean jäälleen haastaa meidät viemään meriteknologiaa eteenpäin näillä uusilla aluksilla. Yhteinen tavoitteemme on kehittää polttokennoteknologiaa niin, että sitä voidaan käyttää merkittävässä määrin laivan hotellitoimintojen energiansaantiin,Meyer Turun toimitusjohtajaJan Meyerkertoo.

Teknologia tai viranomaismääräykset eivät ole vielä valmiina polttokennojen käyttöön laivoissa. Niinpä Meyerin Royal Caribbeanille rakentamiin muihin laivoihin tehdään koeasennuksia matkalla kohti Iconin täysmittaisempaa polttokennojen käyttöä.

Meyer Turun tilauskirja ulottuu nyt vuoteen 2024, mikä tarkoittaa ennennäkemätöntä vakautta ja mahdollistaa tasaisen tuotannon kasvun.Kahdeksan vuoden tilauskirjan avulla sekä Meyer Turku että koko suomalainen meriklusteri voi investointeja ja kehittyä, sekä ottaa isoja askeleita alan teknologian kehittämisessä.

-Historiallisen pitkän ja työntäyteisen tilauskirjamme avulla voimme uudelleenrakentaa Turun telakan moderniksi digitalisoituneeksi laivatehtaaksi. Kasvatamme tuotantomme aivan uudelle tasolle yli 50 prosenttia yli aikaisemman huipputason. Yli 75 miljoonan euron investointimme ovat enemmän kuin yhdelläkään muulla oman teollisuusalamme yrityksellä Suomessa. Nyt saadut tilaukset ja investoinnit tarjoavat runsaasti hyvää työtä monille suomalaisille yhtiöille ja myös omalle kasvavalle tiimillemme,Jan Meyer kommentoi.

Meyer Turun tällä hetkellä julkaistu investointiohjelma on jo yli 75 miljoonaa euroa, ja lisäinvestointeja suunnitellaan koko ajan. Laitteiden ja IT-järjestelmien lisäksi yhtiö investoi voimakkaasti ihmisiin, telakan työntekijöiden määrä on kasvamassa vuoden 2014 määrästä (1300) peräti 1800:aan tulevaisuudessa. Telakan koko työllistämisvaikutuksen arvellaan monine alihankkijoineen olevan tuolloin yli 15000.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut