Meyer kouluttaa töihin – Työntekijöistä nyt pulaa

Työpaikan saa rekrytointikoulutuksesta lähes sadan prosentin varmuudella.

Pois maisemasta. Uponnut uiva telakka on ollut ruma maamerkki Isnäsin satamassa. Nyt se päätyy romuraudaksi. Kuva Mika Mykkänen

Sonja Sivonen

Asiantuntija Janne Nummela tutustuttaa Meyer Turku Oy:n laivanrakennusoppilaitoksessa opiskelevia Cadmaticin eli 3D-suunnitteluohjelman saloihin. Opiskelijoista valmistuu laivasuunnittelijoita yrityksen työntekijöiksi.

– Suunnittelijoita olisi kova tarve kouluttaa välittömästi isompikin määrä, mutta opiskeluryhmän on oltava tarpeeksi pieni, jotta kouluttaja voi keskittyä jokaisen oppilaan opettamiseen henkilökohtaisesti, Nummela kertoo.

Tällä hetkellä oppilaitoksessa on käynnissä kolme kuusi kuukautta kestävää rekrytointikoulutusta, joista kahdesta valmistuu laivalevyseppähitsaajia ja yhdestä laivasuunnittelijoita.

– Puolet opinnoista toteutetaan lähiopetuksena ja puolet työssäoppimisena suunnitteluosastoilla. Opiskelijoita on rekrytointikoulutuksissa yhteensä hieman hieman alle 60, kertoo Meyer Turku Oy:n laivanrakennusoppilaitoksen rehtori Vesa Eskonen

Laivanrakennusoppilaitos järjestää yrityksen ja sen tytäryhtiöiden henkilöstön jatko-, muunto-, täydennys ja lisäkoulutukset ja työvoimapoliittisena koulutuksena toteutettavat rekrytointikoulutukset tarpeen mukaan.

– Oppilaitos ei ehdi kouluttaa työntekijöitä riittävästi laivatilauksiin nähden. Emme pysty vain luomaan uutta työvoimaa, vaan on korvattava myös eläkkeelle jääviä työntekijöitä. Työtä on luvassa ainakin vuoteen 2022 saakka, ja uusia tilauksia tulee varmasti vuosien saatossa paljon lisääkin, Eskonen uskoo.

Rekrytointikoulutuksissa opiskelevista noin 90 prosenttia saa työpaikan.

– Koulutuksen päätyttyä opiskelijan on suoriuduttava tasotestistä hyväksytysti. Opiskelijan fyysisen ja henkisen kunnon tulee olla myös kunnossa, toteaa Eskonen.

Marraskuussa laivanrakennusoppilaitoksessa alkaa liekkioikaisijan rekrytointikoulutus.

– Tammikuussa 2017 suunnitellaan alkavaksi seuraavat laivalevyseppähitsaajakoulutukset, jonka haku alkaa lokakuussa 2016, kertoo koulutussuunnittelija Marjatta Kouvo

Rekrytointikoulutuksiin voivat hakea työttömät tai työttömyysuhan alla olevat henkilöt.

– Alalla on näillä näkymin hyvä työllisyys pitkälle tulevaisuuteen, ja rekrytointikoulutusten osalta koulutuskalenterimme alkaa olla täynnä vuoden 2017 loppuun saakka. Kehottaisin laivanrakennuksesta kiinnostuneita hakeutumaan rohkeasti alalle. Toivottavasti ala ja tarjoamamme rekrytointikoulutukset kiinnostavat sekä naisia että miehiä ympäri Suomen, Eskonen hymyilee.

Kommentoi

Palvelut