Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Turun kaunein katu: "Sanoinkuvaamaton, eurooppalainen, sadunomainen..."

KAUNEIN Yli tuhat lukijaa äänesti suosikkinsa. Kärkikaksikko erottui selvästi muista.

Turkulainen pyysi lukijoilta mielipidettä Turun kauneimmasta kadusta. Annoimme kymmenen ehdotusta, ja myös listan ulkopuolelta sai äänestää.

Äänestyksen ylivoimainen ykkönen ei yllätä, sillä se löytyy - mistäpä muualta kuin jokirannasta. Läntinen Rantakatu vei voiton keräämällä äänistä 33 prosenttia.

– Aurajoen maisemat ovat sanoinkuvaamattoman upeita, kaupungin helmi. Kauniita katuja on paljon, mut tää taitaa olla kuvatuimpia katujamme. Kaikilla Turkulaisilla on nostalgisia ja rakkaita tunteita rantakadun upeista maisemista, eräs äänestäjä perustelee.

Rantakatua kehutaan myös eurooppalaisuudestaan ja uniikista tunnelmastaan.

– Harvalla kaupungilla on niin tosiaan idyllisiä joenrantakatuja kuin Turulla. Etenkin iltaisin tunnelma on joskus sadunomainen.

Kisan kakkostilalle ylsi Mestarinkatu, jonka nosti ykköseksi viidennes vastaajista.

– Katu on kaunis koko pituudeltaan, toisin kuin muutamat pidemmät kadut listalla. Se on myös hyvin rauhallinen kahta alkupään vilkkaampaa risteystä lukuun ottamatta. Mukulakivetyksensä ja kauniitten puutalojensa ansiosta katu on myös kaunis koko vuoden, jopa keväisin ja loskakeleillä. Parhaimmillaan katu on lämpimänä, sateisena kesäpäivänä, kuuluvat perustelut.

– Aina kun kävelen Mestarinkadun ohi Tiilentekijänkadulla, tunnen olevani täysin toisessa maailmassa - neiti Marple -tyylisessä idyllisessä pienessä kylässä kaukana kiireistä ja stressistä, kehuu toinen.

Kolmostila äänestyksessä meni Puolalanpuistolle. Se keräsi 13 prosenttia äänistä.

– Turku on ihana, mutta kyllä tuo Puolalanpuiston näkymä on ehdoton ykkönen! Ihanat vanhat ja arvokkaat rakennukset. Wau!

Aivan Puolalanpuiston tuntumaan ylsivät myös Luostarin välikatu (12 %) ja Piispankatu (10 %).

– Luostarin välikadussa on häivähdys oikein vanhaa, ja Turku on paikoin onnistunut liitto uutta ja vanhaa.

– Piispankadun luonnonläheisyys. Palvelut sopivan lähellä, rauhallinen katu, historian havinaa ja kaunista puutaloaluetta.

Loput listan viidestä kadusta jäivätkin sitten kauas taakse. Kuuvuori keräsi kehuja hienoilla näkymillään. Portsan Annankadussa viehätti taas tunnelma.

– Rakastan portsan tunnelmaa! Annankatu on kotikatuni niin pakkohan sitä on äänestää vaikka Läntinen rantakatu onkin toinen lemppari :) Annankadussa viehättää kodin lisäksi mukulakivet, puut, puutalot ja ihanan värinen kerrostalo.

TURUN KAUNEIN KATU -ÄÄNESTYS

1. Läntinen Rantakatu 33 %

2. Mestarinkatu 20 %

3. Puolalanpuisto 13 %

4. Luostarin välikatu 12 %

5. Piispankatu 10 %

6. Annankatu 4 %

7. Sirkkalankatu 3 %

8. Mäkikatu 2 %

9. Kuuvuorenkatu 2 %

10. Linnankatu 1 %

Ääniä annettiin Turkulaisen nettisivuilla järjestetyssä äänestyksessä 1040.