Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T-sairaalan viereen suunnitellaan potilashotellia

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suunnittelee potilashotellin rakennuttamista Tyksin T-sairaalan viereen. Potilashotelli sijoittuisi samalle paikalle rakennettavaan pysäköintirakennukseen.

Sairaanhoitopiirin hallitus teki pysäköinti- ja potilashotellihankkeesta ehdollisen päätöksen tiistaina 13.9. Hanke toteutetaan, jos pysäköinti- ja potilashotellisopimukset kattavat sairaanhoitopiirin investoinnista aiheutuvat kustannukset.

Potilashotellivaihtoehdon käynnistämiseksi tarvitaan sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa. Mikäli hanke nähdään toteutuskelpoiseksi, rakennuksen arvioidaan valmistuvan joulukuussa 2018.

Tyksin sairaala-alueen kaavamuutoksessa on varauduttu uuden pysäköintirakennuksen rakentamiseen T-sairaalan ja lääkehuoltorakennuksen väliin. Rakennus tulee osittain Savitehtaankadun yläpuolelle. Pelkän pysäköintirakennuksen alustava kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa. Potilashotelli kasvattaisi rakentamiskustannuksia runsaalla yhdeksällä miljoonalla eurolla.