Muinaistekniikan päivät Kuralassa

Varallisuus on näkynyt aina myös ruuassa. Lotta Numminen

toimitus

Kuralan Kylämäessä järjestetään Muinaistekniikan päivät elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtuman teemana on rahaa ja rikkauksia. Vaatteissa, asusteissa, aseissa ja jopa ravinnossa ilmenevä varakkuus on aina vaikuttanut henkilön elämään monin tavoin.

Lauantaina 27.8. kello 11–17 kävijät pääsevät tutustumaan vanhoihin rahoihin ja niiden valmistusmenetelmiin. Omia vanhoja rahoja tai muita esineitä voi myös tuoda museoammattilaisten tunnistettavaksi. Lauantaina kuullaan lisäksi keskiaikaisesta ruokakulttuurista: aateliston herkuista ja porvareiden pitopöydistä.

Sunnuntaina 28.8. kello 11–17 keskitytään erityisesti muinaisen pukeutumisen rooliin vallan ja varakkuuden ilmentäjänä. Tapahtumassa on muotinäytösmäinen pukuesittely että luento muinaisesta pukeutumisesta. Lisäksi päivän aikana selviää, kuinka arvokkaita ja harvinaisia sotilaan varusteet olivat keskiajalla.

Sunnuntaina nähdään Kaarle Knuutinpojan jousiampujien jousiammuntanäytös kello 15 ja Warusseppäin killan taistelunäytös kello 16.

Ristimäellä järjestetään myös opastettuja kierroksia arkeologisille kaivauksille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu