Ruisrockissa uudistuksia – katettu Merilava ja lisää paikallisia ruokatoimijoita

KESÄFESTARIT Turku täyttyy tänäkin viikonloppuna - nyt on Ruisrockin vuoro.

Ruisrock kerää jälleen rock-kansan Ruissalon rannoille. Eeva Lehtinen

Tomi Kangasniemi

Turussa oli ennen näkemätön tapahtumaviikonloppu, kun kahdet isot markkinat ja Paavo Nurmi Marathon täyttivät kaupungin keskustan.

Kesän tapahtumatarjonta ei suinkaan lopu tähän, vaan heti ensi viikonloppuna pärähtää Ruisrock. Festarin lauantain päiväliput on jo loppuunmyyty.

– Valmistelut tämän vuoden Ruisrockin osalta alkavat olla loppusuoralla ja festivaalin rakentaminen on käynnissä täydellä tohinalla. Aluetta on tälle vuodelle uudistettu monella tavoin, ja palveluita parannettu entisestään, promoottori Mikko Niemelä kertoo.

Uudistuksiin kuuluu uusi katettu Merilava, joka on sijoitettu jättiteltan sisään entisen Lounalavan paikalle. Teltan yhteydessä on 3500 hengen anniskelualue. Myös Niityn anniskelualuetta on laajennettu.

Ruokapuoleen on panostettu niin, että uusina toimijoina mukana ovat Eat My Turku –nimikkeen alla Ludu, Mbakery ja Hus Lindman.

Ruisrock-viikonloppu näkyy Turussa muillakin tavoin. Uutuutena nähdään torstaista lauantaihin Vähätorilla järjestettävä Warm Up Ruisrock –tapahtuma.

Tämä kolmipäiväinen kulttuuripläjäys lämmittää festivaalihenkeä Ruisrockia odottavaan Turkuun musiikilla, kulttuurilla sekä paneelikeskusteluilla.

Vähätorille rakennetaan esiintymislava screeneineen. Siellä nähdään muun muassa livepätkiä Ruisrockista. Tapahtumassa kuullaan myös Turku Rock Academyn paikallisten bändien soittoja. Lisäksi lavalla nähdään kaupunginteatterin ja Elokuvakomission järjestämiä kulttuuriesityksiä. Paneeleissa keskustellaan tapahtumista, kulttuurista, ruoasta sekä juomasta.

– Hyvään festivaaliin kuuluu, että se säteilee myös ympärilleen ja kun mihin tahansa katsookin tajuaa, että jotain tapahtuu. Nyt festarihumuun saadaan kunnon varaslähtö jo torstaista alkaen Vähätorilla juuri sellaisessa oheistapahtumassa, miten festivaalin kuuluukin levittäytyä myös varsinaisen tapahtumapaikkansa ulkopuolelle, Niemelä muistuttaa.

Warm Up Ruisrockin ohjelma tulee olemaan päiväpainoitteista ja ohjelmaa järjestetään torstaina ja perjantaina noin kello 12-18 ja lauantaina kello 10-15.

Perjantai-päivän paneelikeskustelut striimataan Ylelle, ja ne ovat katsottavissa myös jälkikäteen Yle Areenasta.

Ruisrockiin liikkuminen

Bussiliikenne Ruisrockiin (8.–10.7.) hoituu erillisillä festivaalibusseilla, joista löytyy tarkemmat tiedot Ruisrockin omilta nettisivuilta. Festivaalibusseissa eivät käy maksuvälineenä Turun seudun joukkoliikenne Fölin liput, eikä festivaalibussien lipuilla ole vaihto-oikeutta muihin Fölin busseihin. Vaihto-oikeutta ei ole myöskään yöliikenteen busseihin.

Fölin oma Ruissalon bussilinja 8 kulkee tihennetyin vuorovälein Ruisrock –viikonlopun aikana. Kansanpuiston ja Kuuvan kautta kulkevaksi merkityt vuorot ajetaan suoraan Ruissalon puistotietä. Linja 8 lähtee edellisistä vuosista poiketen Kauppatorin Kauppiaskadun puoleiselta sivulta pysäkiltä T22. molemmin puolin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää