Mathias Rustin lennon muistolaatta paljastettiin Helsingissä

Mathias Rustin rauhanlennon muistolaatta paljastettiin Fly in Malmi -tapahtuman yhteydessä. Timo Hyvönen

toimitus

Helsinki-Malmin lentoaseman Fly in Malmi -ilmailutapahtumassa paljastettiin Mathias Rustin kuuluisan rauhanlennon muistotaulu 28. toukokuuta.

Tuona päivänä tuli kuluneeksi 29 vuotta hänen lennostaan Helsinki-Malmilta Moskovan punaiselle torille.

Työ- ja sairausesteen takia tilaisuudesta estynyt Rust lähetti juhlayleisölle tervehdyksen, jossa hän toteaa muun muassa seuraavaa:

–Malmin lentoasema oli tärkeä etappi matkallani Moskovaan, rauhan lähtökohta. Jos lentoasema katoaisi, ei se olisi pelkästään hyvin surullista mutta myös suuri tappio vapaudelle, sillä ilmailu on ainutlaatuinen rauhan lähettiläs.

Tapahtumassa vieraili kahden päivän aikana 60 lentokonetta. Kentällä oli lisäksi paikalla museolentokone Dc-3, useita taitolentäjiä harjoittelemassa syksyn lentonäytökseen, yleisölennätyksiä helikopterilla ja lentokoneella, tutustumiskierroksia kentän historialliseen ympäristöön ja lasten leikkitoimintaa.

–Tilaisuudessa yleisin puheenaihe oli Helsingin kaupungin suunnitelma kentän ilmailutoiminnan lopettamisesta. Sulkemisuhka on tullut varsinkin kansainvälisille vierailijoille yllätyksenä ja järkytyksenä. Sunnuntai-iltana kuudella lentokoneella saapunut hollantilainen seurue oli ällistynyt ja kertoi jakavansa tietoa asiasta kansainvälisissä ilmailupiireissä, Malmin lentoaseman ystävien puheenjohtaja Timo Hyvönen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu