Näin toimii Vähätorin uusi piknik-veneiden vuokrauspalvelu

PALVELU Aurajoen rantaan tuli myös uusi terassi.

Lånan veneet sijaitsevat tällä kohdalla Aurajoessa. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Aurajoessa avautuu 5.5. sähkökäyttöisten piknik-veneiden vuokrauspalvelu. Låna-nimisen palvelun veneet, joita tulee kaikkiaan neljä, sijaitsevat Vähätorin kohdalla jokirannassa. Venevuokrauksen oheen Aurajoen luiskalle on avautuu myös 30-paikkainen terassikahvila Åbar & Cafe. Uuden palvelukokonaisuuden taustalla ovat Tero ja Carola Sintonen, jotka pyörittävät Turussa Fontanaa, DiTreviä ja Tårgetia.

Ajatus Lånasta lähti yksinkertaisesti siitä, että vastaavalla tavalla ei Aurajoen rantoja ole voinut aiemmin paatista katsella eikä samanlaista konseptia ole muualla Suomessakaan, kertoo markkinointikapteeni Christian Juup

– Kaikki pitkän linjan turkulaiset tietävät, miltä Aurajoki näyttää rannalta katsoen, mutta Aurajoesta maisemien katsominen todella avaa silmät, Juup muistuttaa.

Låna-veneitä on kaksi nettivarauksen takana, kaksi makaa joessa, joten niiden spontaania vuokrausta voi käydä kysymässä paikan päällä Åbar & Cafen tiskiltä. Ensimmäisiä nettivarausvuoroja saa 1. kesäkuuta eteenpäin.

Låna-veneen voi vuokrata tunnista kolmeen tuntiin. Paattiin mahtuu kahdeksan ihmistä, joten Lånassa voi pitää vaikka kokouksenkin.

Lånaan saa ottaa omat tarjoilut mukaan, mutta ainakin yhden eli kuskin on pysyttävä matkan ajan selvinpäin. Tosin konseptiin kuuluu myös charter-tyyppinen palvelu, jolloin mukaan voi vuokrata kuskin.

Lånan veneissä on neljän kilowatin sähkömoottori, mikä tekee kulkemisesta rauhallisella vauhdilla periaatteessa täysin äänetöntä. Huippunopeus on noin 6 kilometriä tunnissa. Täydellä latingilla vene pystyy seilaamaan kahdeksan tuntia.

Lånan veneillä ei voi lähteä kohti yläjuoksua eli Tuomiokirkkosillan ali, sillä Aurajoki madaltuu rajusti heti sen jälkeen. Juup määrittelee ajoalueeksi Vähätorin ja sataman välisen alueen Aurajoessa.

Kaikki pitkän linjan turkulaiset tietävät, miltä Aurajoki näyttää rannalta katsoen, mutta Aurajoesta maisemien katsominen todella avaa silmät.

Kommentoi

Palvelut