Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Turun terassien Top 10

Turkulainen pyysi Lukijaraatiaan nimeämään Turun parhaan terassin. Ylivoimaiseksi ykköseksi lukijat eivät nimenneet yksittäistä terassia vaan tietenkin Jokilaivat. Ne saivat peräti 19 prosenttia äänistä.

– Aurajoen rannalla, aurinkoisessa paikassa, ai ai, perustelee eräs raatilainen.

Toinen kehuu jokilaivoista avautuvia hienoja maisemia ja sitä, että niillä istuessa ei tarvitse kärsiä autoista tai saasteista.

Jokilaivoja kiitellään myös tarjoilun pelaamisesta ja mielenkiintoisesta perspektiivistä jokimaisemiin.

– Tykkään jokirannasta ja jokilaivoista juuri sen takia, että siellä voi oikeasti viihtyä ja nauttia kesästä. Mielestäni muutamien ravintoloiden kesäterassit keskustan pölyisten ja runsasliikenteisten katujen varsilla ovat melko outoja, miettii yksi Jokilaivoja äänestänyt raatilainen.

Yksittäisistä terasseista eniten mainintoja Lukijaraadilta keräsi Panimoravintola Koulu. Sen nimesi 19 raatilaista (viisi prosenttia äänistä).

– Koulun terassilla ei tarvi istua autojen seassa kadulla, tuumii Koulua äänestänyt raatilainen.

Aivan Koulun vanaveteen ui Rento Bar, jonka mainitsi 17 raatilaista.

– Rennon tilava terassi on myöskin viihtyisä ja hyvällä paikalla, kuuluu eräs perustelu.

Neljännelle sijalle raadin arvioissa ylsikin taas paikka - eli Vähätori, joka sai 12 mainintaa. Perusteluissa painottuvat maisemat.

– Vähätori on ehkä Turun hienoin paikka, johtuen siisteistä vanhoista rakennuksista, autottomuudesta ja jokirannan läheisyydestä. Less cars, more people!

– Vähätorilla ovat Suomen vanhimmat maisemat ja italialaisvaikutteinen ympäristö.

Sijan viisi jakoivat Lukijaraadin rankingissa Tintå ja Esposito 11 maininnalla. Seitsemänneksi taas kipusi Cafe Art 10 äänellä.

Top kymppiin kiilasivat vielä Pinella (9), Vaakahuone (9) ja Blanko (6 ääntä). Kaikkiaan Lukijaraadilta sai ääniä huimat 35 eri terassia.

Raatilaiset kertoivat vastaustensa ohessa myös kriteereitään hyvälle terassille.

– Lähellä, mieleinen tarjonta, perheelliselle sopiva, edullinen tai taloustilanteeseen sopeutettavissa.

– Mieleiseni terassi olisi luonnonläheisellä alueella, jossa kaunis maisema. Tavoitteena ei alkoholinjuonti vaan tunnelma ja hyvä ruoka, joka voisi olla pieniä annosvälipaloja.

– En tykkää istuskella katukäytävällä liikenteen laidalla, minne monet turkulaisterassit on perustettu. Mutta moni ehkä haluaa istua ja katsella ihmisvilinää. Hyvä, että on vaihtoehtoja.